Προετοιμασία για φυσικό τοκετό

Προετοιμασία για φυσικό τοκετό

Πώς να προετοιμαστείτε για να γεννήσετε φυσικά

Ολοένα και πιο συχνά ακούμε γύρω μας γυναίκες να επιλέγουν να γεννήσουν με φυσικό τοκετό. Αν και εσείς θέλετε να βιώσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία, αν είστε αποφασισμένη να εμπιστευτείτε το σώμα σας, να διαχειριστείτε τον πόνο και να φέρετε στον κόσμο το παιδί σας χωρίς παρεμβάσεις, θα πρέπει να αρχίσετε την προετοιμασία από νωρίς. Έτσι θα εξασφαλίσετε έναν ασφαλή φυσικό τοκετό και μια μαγική στιγμή που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. 

Επιλέξτετονκατάλληλογιατρόκαιμαία.Ότα ναποφασίσετε να προχωρήσετε σε φυσικό τοκετό μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους που πρέπει να οργανώσετε είναι η επιλογή γιατρού και μαίαςΟι κατάλληλοι επαγγελματίες που υποστηρίζουντον φυσικό τοκετό θα σας κατευθύνουν και θα σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές για ασφαλή τοκετόΈτσι είναι σημαντικό να επιλέξετε ανθρώπους που έχουν την ίδια φιλοσοφία με εσάς και είναι ικανοί να σας δώσουν πραγματική υποστήριξη για να γεννήσετε φυσικά.

Ετοιμάστε ένα σχέδιο για τον τοκετό.Συζητήστε με τον γιατρό ή τη μαία τις επιθυμίες σας σχετικά με τον τοκετό αλλά και πόσο εφικτές είναικαταστρώνοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα θέλατε να ακολουθήσουνΦυσικά φροντίστε να αφήσετε παραθυράκια σε περίπτωση επιπλοκώνέχοντας σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις (π.χότι θα κάνετε  καισαρική αν είναι απαραίτητη ή ότι θα σας χορηγηθεί επισκληρίδιος εάν δεν μπορείτε να αντέξετε τον πόνο).

Επιλέξτε το κατάλληλο μέρος.Η πολιτική του μαιευτηρίου που θα γεννήσετε παίζει ρόλο στο κατά πόσο θα είναι πραγματοποιήσιμο το σχέδιο τοκετού που έχετε φτιάξει και φυσικά στο αν ταιριάζει με όσα επιθυμείτε για το νεογέννητο μωρό σας. Για παράδειγμα αν εσείς θέλετε να έχετε το μωρό κοντά σας διαρκώς για ελεύθερο θηλασμό θα επιλέξετε ένα μαιευτήριο που θα σας δίνει δυνατότητα room in. 

Ακολουθήστε σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνηςΓια ναπροετοιμάσετε το σώμα σας για φυσικό τοκετό αλλά και για να εξασφαλίσετε την υγεία του εμβρύουφροντίστε να ακολουθείτε ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη, πίνοντας τέσσερις φορές τη μέρα τσάι από φύλλα βατόμουρου, κατά τη διάρκεια των 36 εβδομάδων, βοηθάτε, σύμφωνα με έρευνες, στην προετοιμασία της μήτρας σας για τον τοκετό. Υπάρχουν στοιχεία πως οι γυναίκες οι οποίες πίνουν αυτό το τσάι έχουν σύντομο τοκετό και χρειάζονται λιγότερα παυσίπονα ή αναλγησία.

Παρακολουθήστε μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα μάθετε τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης, μυστικά που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα στην αίθουσα τοκετού (όπως να αναπνέετε ακολουθώντας την καμπύλη του πόνου καθ’ όλη την διάρκεια των συσπάσεων, να μην σφίγγεστε γιατί αυτό θα προκαλέσει επιπλέον πόνο κ.α.), θέσεις που μπορείτε να πάρετε για να βοηθήσετε στην έξοδο του μωρού κοκ.Τα παραπάνω εκτός από την πρακτική τους χρησιμότητα θα σας χαρίσουν extra αυτοπεποίθηση και την σιγουριά ότι όλα βαίνουν καλώς.

Προετοιμάστε το σώμα σας.Είστε προορισμένη για να γεννήσετε φυσικά, επομένως εμπιστευτείτε το σώμα σας και τις δυνατότητές του. Για να έχετε ωστόσο μεγαλύτερο έλεγχο και για να μπορείτε πιο εύκολα να διαχειριστείτε τον πόνο, ενδυναμώστε το σώμα σας στα σημεία που θα δεχτούν μεγαλύτερη πίεση, κάνονταςμασάζ στο περίνεο (καθημερινά από την 34η εβδομάδα, χρησιμοποιώντας λάδι ή λάδι γλυκαμυγδάλου), ασκήσεις Kegel καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ασκήσεις stretching (π.χ. γιόγκα για εγκύους) για ελαστικότητα και ενδυνάμωση των μυών.

Με έναν πόνο!