Πρώιμες ενδείξεις και συμπτώματα εγκυμοσύνης

Πρώιμες ενδείξεις και συμπτώματα εγκυμοσύνης

Σήματα που στέλνει το σώμα σας για να σας πει πως, μάλλον, πρόκειται να γίνετε μανούλα.

 

Έχετε καθυστέρηση και η αγωνία έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης; Δείτε εάν, παράλληλα, παρουσιάζετε τις παρακάτω ενδείξεις που συχνά συνοδεύουν την εγκυμοσύνη.

1.Πιο ευαίσθητες θηλές και γενικά πιο ευαίσθητο στήθος, από κοινού με ένα πιο σκούρο χρώμα στην περιοχή γύρω από την θηλή μπορεί να είναι μια πρώιμη ένδειξη εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες δύο εβδομάδες μετά την σύλληψη αισθάνονται το στήθος τους πιο φουσκωμένο και πιο βαρύ.

2.Επιπλέον κολπικά υγρά, συνήθως πιο ροζ, κηλίδες από αίμα και πόνοι περιόδου ως αποτέλεσμα της προσκόλλησης του γονιμοποιημένου ωραρίου στα τοιχώματα της μήτρας.

3.Η ναυτία ως σύμπτωμα εμφανίζεται αρκετά νωρίς, ακόμα και λίγες μέρες μετά την σύλληψη.

4.Η αδικαιολόγητη κούραση μπορεί να είναι ένα σήμα πως το σώμα σας υπεραπασχολείται δημιουργώντας μια νέα ζωή. Τα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης, τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου, η χαμηλή αρτηριακή πίεση και η αυξημένη παραγωγή αίματος απορροφούν ενέργεια από τον οργανισμό και, κατά συνέπεια, προξενούν ένα αίσθημα κόπωσης και υπνηλίας.

5.Ακόμη, στην αρχή της εγκυμοσύνης η αυξημένη κυκλοφορία αίματος είναι πιθανό να προκαλέσει συχνούς αν και ήπιους πονοκεφάλους.

6.Τέλος, η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται συχνά πυκνά ως σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Ο λόγος είναι η αυξημένη προγεστερόνη, η οποία κάνει τις τροφές να περνούν πιο αργά από το έντερο.

Εάν κι εσείς έχετε παρατηρήσει στο σώμα σας κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, καλό θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού για β χοριακή. Η συγκεκριμένη εξέταση αίματος δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα, ακόμα και μία εβδομάδα μετά την σύλληψη!

Μην απογοητευτείτε, ωστόσο, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Να έχετε υπόψη σας πως τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μοιάζουν με εκείνα της περιόδου και είναι λογικό να μπερδευτήκατε. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή- για μια μέλλουσα μανούλα αυτά είναι δύο απαραίτητα εφόδια- και ξαναπροσπαθήστε!

Η πρότασή μας: Πριν την β-χοριακή, κάντε και ένα test εγκυμοσυνης. Συγκρίνετε τις τιμές και αγοράστε το φθηνά εδώ

Δείτε ακόμα: "Test Εγκυμοσύης: Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος;"