Όταν εκείνος σας πλησιάζει αλλά εσείς δεν νιώθετε έτοιμη
Τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό θηλάζετε, φροντίζετε το μωρό σας, κοιμάστε λιγότερες ώρες από όσες χρειάζεστε, έχετε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα. Χωράει το σεξ κάπου μέσα σε όλα αυτά; Η αλήθεια είναι ότι είναι σημαντικό να μην αφήνετε σε δεύτερη μοίρα την προσωπική σχέση με τον σύντροφό σας, αλλά δεν είναι παράλογο οι τρυφερές στιγμές στο κρεβάτι να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε. Πώς αντιδράτε λοιπόν όταν εκείνος προσπαθεί να σας πλησιάσει ενώ εσείς δεν νιώθετε έτοιμη;
- Καταρχάς είναι σημαντικό να μιλήσετε ανοιχτά με τον σύντροφό σας για την πεσμένη σας λίμπιντο, καθώς η ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί για να αποφύγετε τις εντάσεις και τις παρεξηγήσεις. Άλλωστε όσα νιώθετε δεν έχουν να κάνουν με το άτομο που βρίσκεται απέναντι σας αλλά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας και την καθημερινότητά σας μετά τον τοκετό.
- Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στη σχέση σας. Ζητήστε από κάποιον δικό σας να φροντίζει το μωρό για κάποιες ώρες ώστε να περάσετε χρόνο μεταξύ σας. Θυμηθείτε κάποιες από τις παλιές σας συνήθειες, όπως λόγου χάρη τις ρομαντικές βόλτες που κάνατε ή τα ραντεβού που δίνατε για δείπνο στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Προσπαθήστε να βγαίνετε κάποιες φορές οι δύο σας ώστε να αλλάζετε παραστάσεις και να ανανεώνεστε.
- Η φυσική επαφή είναι σημαντική για τη σχέση σας. Ξεκινήστε από τα πολύ απλά πράγματα όπως τα φιλιά ή μια δυνατή αγκαλιά. Έτσι θα εκφράσετε την αγάπη σας και θα καθησυχάσετε ο ένας τον άλλον.
- Αν αποστρέφεστε οποιαδήποτε σκέψη για σεξ, δοκιμάστε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, εστιάζοντας στην σωματική επαφή, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει σεξουαλική επαφή. Κάντε για παράδειγμα μασάζ ο ένας στον άλλον ή μπάνιο μαζί. Αφήνοντας ελεύθερες τις αισθήσεις σας θα χαλαρώσετε και θα θυμηθείτε πώς ήταν η σχέση σας πριν την εγκυμοσύνη.