Πεινάτε για τοκετό;

Φαγητά που επιταχύνουν τον τοκετό

Υπάρχουν αλήθεια τροφές που προκαλούν τοκετό;

Το αισθάνεστε, το νιώθετε σε όλο σας το σώμα: Έχει έρθει η ώρα να γεννήσετε! Ωστόσο, ο μπόμπιρας έχει στρογγυλοκάτσει στην μήτρα σας και δεν θέλει να αφήσει τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για να έρθει σε έναν αφιλόξενο κόσμο! Από την άλλη, ο γιατρός σας προτείνει να περιμένετε και επαναλαμβάνει ξανά και ξανά πως δεν έχει ακόμα εμφανιστεί η ανάγκη να προκαλέσει τεχνητές συσπάσεις.

«Ως εδώ ήταν!», λέτε, «Θα πάρω την κατάσταση στα χέρια μου!».

Και με αυτήν την απόφαση καταλήξατε σε αυτό το δημοσίευμα, για να δείτε εάν υπάρχει κάποιο φαγητό που να επιταχύνει τις διαδικασίες, πριν τα νεύρα σας γίνουν «κρόσσια». Τα νέα, ευτυχώς, είναι καλά! Παρότι δεν υπάρχουν σαφή επιστημονικά δεδομένα, υπάρχουν γιαγιάδες (αυτές έχουν την επιστήμη μέσα τους!) που ορκίζονται πως γνωρίζουν τις τροφές που θα σας στείλουν «συστημένη» στην αίθουσα τοκετού! Ας δούμε:

  • Μερικοί το προτιμούν καυτό! Εάν αντέχεται τα καυτερά, αναζητήστε κάτι να καίει. Ίσως το μεξικάνικο να είναι το τελευταίο δείπνο της εγκυμοσύνης σας!
  • Τρέχω και δεν φτάνω! Αυτό συνήθως σας το προκαλούν οι τροφές που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Μερικές γυναίκες παλαιών γενεών, βέβαια, υποστηρίζουν πως αυτές μια χαρά θα θέσουν σε λειτουργία και την μήτρα σας. Μήπως ένα χυμός δαμάσκηνο ή μια φρουτοσαλάτα με σύκα και ακτινίδια σας ακούγονται αυτή την στιγμή μια πολύ νόστιμη ιδέα;

Ανανάς

  • Η δίαιτα του ανανά! Ένα ακόμα φρούτο που λένε πως σας εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για το «Εξπρές του Μαιευτηρίου» είναι ο ανανάς. Yummy!
  • Ακούγονται πολύ τελευταία στις αίθουσες τοκετού! Ο λόγος για την ντομάτα, την μελιτζάνα και το βαλσάμικο ξύδι. Δεν είναι απαραίτητο να τα καταναλώσετε όλα μαζί, αλλά ένα μπριάμ, εδώ που τα λέμε, δεν ακούγεται και άσχημο!

 

Δοκιμάστε, λοιπόν, τα παραπάνω και ελπίζουμε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο να θυμάστε πως εάν το μωρό σας και το σώμα σας δεν είναι έτοιμα για τον τοκετό, δεν υπάρχει περίπτωση καμία λιχουδιά να δώσει σήμα εκκίνησης. Οπλιστείτε με υπομονή, δύναμη και παρακαλώ σταματήστε να βρίζετε τον υπολογιστή!