Μήπως ξεχάσατε να φάτε;

Μήπως ξεχάσατε να φάτε;

Θυμηθείτε ξανά το φαγητό τις πρώτες εβδομάδες με το νεογέννητο

Τις πρώτες εβδομάδες που το νεογέννητο μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας και η φροντίδα του καταλαμβάνει τα μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, ενδεχομένως να νιώθετε πολύ κουρασμένη για να μαγειρέψετε ή κάποιες φορές να ξεχνάτε ακόμα και να φάτε! Επειδή όμως η σωστή διατροφή είναι σημαντική τόσο για την ανάρρωση μετά τον τοκετό όσο και για να αντεπεξέλθετε στις καθημερινές απαιτήσεις, βάλτε τη στο πρόγραμμα και μάλιστα στις προτεραιότητές σας. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν.   

Τρώτε όταν τρώει και το μικρό σας.Είτε τσιμπήστε κάτι πριν ετοιμαστείτε να το θηλάσετε είτε φάτε την ίδια στιγμή που το ταΐζετε – αν τα καταφέρνετε ταυτόχρονα. Μπορείτε να έχετε πάντα δίπλα στην πολυθρόνα που θηλάζετε μερικά αμύγδαλα ή μια μπανάνα αλλά και κρακεράκια ολικής αλέσεως στην τσάντα που μεταφέρετε τα πράγματα του μωρού στις κοινές σας εξόδους.

Δεχτείτε τις προσφορές! Αν κάποιος δικός σας άνθρωπος σας ρωτήσει τι μπορεί να προσφέρει για βοήθεια, προτείνετέ του να βάλει ένα χεράκι για να μαγειρέψετε ή να φτιάξει εκείνος κάτι για να φάτε. Φροντίστε ακόμα να έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο υλικά για φαγητά που σας αρέσουν και που ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα.

Επιλέξτε …κατεψυγμένα. Φυσικά εννοούμε τις τροφές που είχατε μαγειρέψει και καταψύξει πριν τον τοκετό. Αλλά ακόμα και αν δεν ήσασταν τόσο οργανωμένη, μπορείτε και πάλι να δημιουργήσετε ένα απόθεμα από κατεψυγμένα snacks. Και για να σας ενθαρρύνουμε περισσότερο, το κατεψυγμένα λαχανικά δεν χάνουν την θρεπτική τους αξία, ενώ τα κατεψυγμένα φρούτα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε λαχταριστά smoothies αν τα χτυπήσετε στο μπλέντερ με λίγο γιαούρτι.

Παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω. Μπορεί να είναι κάποιο μαγειρευτό φαγητό, η αγαπημένη σας πίτσα, που λίγο πολύ την είχατε στερηθεί τους μήνες της εγκυμοσύνης, ή απλά τα φρούτα και τα λαχανικά από το μανάβη της γειτονιάς σας, αν υπάρχει η δυνατότητα. Αν επιλέξετε αυτή τη λύση φροντίστε να παραγγείλετε λίγο παραπάνω για να το ζεστάνετε την επόμενη ημέρα.

Προγραμματίστε και για τις επόμενες ημέρες. Αφού πιάσατε τις κατσαρόλες και αρχίσατε το μαγείρεμα, ετοιμάστε μεγαλύτερη ποσότητα για να φάτε και την επόμενη ή τις επόμενες ημέρες, ειδικά αν πρόκειται για φαγητά που είναι το ίδιο νόστιμα αν απλά τα ξαναζεστάνετε.

Πίνετε πολύ νερό. Για να μην ξεχνιέστε, αφήνετε μπουκάλια με νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενυδατώνεστε όπου και αν βρίσκεστε με το μωρό σας. Έχετε επίσης ένα μπουκάλι νερό μαζί σας στο σημείο που θηλάζετε.