Ευδιάθετη με 7 απλά βήματα

Χουχουλιάσματα

Τεχνικές για να αυξήστε την διάθεσή σας τώρα που έπιασαν τα κρύα

Η παγωνιά είναι φυσιολογικό να «ρίχνει» την διάθεση, ειδικά μετά το παρατεταμένο φετινό καλοκαίρι. Ο συννεφιασμένος ουρανός αλλά και το σκοτάδι που πέφτει βαρύ από νωρίς το απόγευμα δημιουργούν μια μελαγχολική διάθεση αλλά και ένα αίσθημα κόπωσης. Για να μην παρασυρθείτε, όμως, αλλά και για να μην χάσετε ούτε μία μέρα από την υπέροχη περίοδο της εγκυμοσύνης, ακολουθήστε τα παρακάτω μικρά μυστικά, που θα σας κάνουν πιο δραστήρια και ευδιάθετη.

1. Βγείτε έξω

Στην χώρα μας ακόμα και οι πιο κρύες χειμωνιάτικες μέρες ενδύονται με τις ακτίνες του ήλιου. Αυτό σημαίνει πως μια βόλτα κατά την διάρκεια της ημέρας θα σας τονώσει και θα σας φτιάξει το κέφι. Οι επιστήμονες εξηγούν πως το φως του ήλιου δίνει σήμα στο σώμα μας να σταματήσει να παράγει μελατονίνη- μια ορμόνη που σε στέλνει για ύπνο- και κινητοποιεί την παραγωγή της βιταμίνης D. Η τελευταία αυξάνει τα επίπεδα Γλυκαθείτετης σεροτονίνης, μια ορμόνη που ενισχύει την καλή διάθεση, ενώ, παράλληλα, ενδυναμώνει τα κόκαλα και τα δόντια του εμβρύου.

2. Γλυκαθείτε

Η παγωνιά αποτελεί την τέλεια δικαιολογία για ένα ζεστό ρόφημα με σοκολάτα και πορτοκάλι. Αναμείξτε δύο κούπες γάλα, με 30ml μαύρης σοκολάτας και τρία κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε το μείγμα αλλά μην το βράσετε. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, αφαιρέστε τις φλούδες πορτοκαλιού και σερβίρετε.

Το μικρό αυτό καλόπιασμα του εαυτού σας θα σας ζεστάνει, ενώ η μαύρη σοκολάτα θα δώσει ώθηση στην διάθεσή σας. Επιπλέον, το ασβέστιο του γάλακτος θα βοηθήσει το έμβρυο να αναπτύξει γερή καρδιά, νεύρα και μύες. Τέλος, η βιταμίνη C από το πορτοκάλι θα ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

3. Ώρα για κωμωδία

Βάλτε στο DVD να δείτε μια ταινία, αλλά σιγουρευτείτε πως είναι κωμωδία. Σύμφωνα με έρευνες το γέλιο είναι τόσο καλό για την καρδιά όσο και η αερόβια γυμναστική. Επίσης, το γέλιο έχει αποδειχθεί πως μειώνει το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρίχνει την πίεση. Κατά συνέπεια, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται μία έγκυος για να αισθανθεί καλά χωρίς καν να αφήσει την άνεση του καναπέ της!

4. Λάχανα και χάχανα

Φαγητό, νόστιμο φαγητό, θρεπτικό φαγητό! Ο λόγος για τα λαχανικά, που εκτός από την υγεία επιδρούν και στην καλή διάθεση. Προσέξτε, όμως, γιατί το μενού θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο εποχικά λαχανικά, όπως για παράδειγμα καρότα, πατζάρια και γλυκοπατάτες. Ειδικά οι τελευταίες, είναι πλούσιες σε σίδηρο, τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί για να παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια για το μωρό σας, και σε βιταμίνη C, η οποία εκτός των άλλων βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.

5. Ενισχύστε την ερωτική σας διάθεση

Εάν ο γιατρός σας το επιτρέπει και τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας το επιθυμείτε δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από μερικές ώρες με το άλλο σας μισό στο κρεβάτι. Αλλά ακόμα και εάν δεν έχετε διάθεση να έρθετε σε επαφή με τον σύντροφό σας, δεν υπάρχει αποτελεσματικότερο τονωτικό από τα φιλιά και τις αγκαλιές!Δείτε κωμωδία

6. Φροντίστε το δέρμα σας

Μήπως η περίοδος της εγκυμοσύνης έχει κάνει την επιδερμίδα σας ξηρή; Τότε το κρύο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, το ίδιο και η κεντρική θέρμανση του σπιτιού σας. Για να το αναζωογονήσετε αλλά και για να αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας δοκιμάστε να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα από βερίκοκα και ζεστό ελαιόλαδο. Απλώστε το πολτοποιημένο μείγμα στο δέρμα σας και αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά. Στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Αμέσως θα νιώσετε καλύτερα, εφόσον το ελαιόλαδο ενυδατώνει, ενώ η βιταμίνη C αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου στην επιδερμίδα χαρίζοντάς της απαλή και αφράτη όψη και ενισχύοντας την λάμψη, που ήδη λόγω εγκυμοσύνης διαθέτετε.

7. Κουρνιάστε

Ο επικείμενος χειμώνας ίσως να σας φανεί λίγο πιο «βαρύς» από τους προηγούμενους. Αυτό συμβαίνει γιατί η φουσκωτή σας κοιλίτσα προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια από την οποία μπορεί να δραπετεύσει η θερμότητα. Ορίστε, λοιπόν, μια αφορμή για να καλοπιάσετε τον εαυτό σας με μερικά καινούργια, ζεστά, χουχουλιάρικα ρούχα, όπως αφράτα πουλόβερ, βαμβακερές πιτζάμες και μπότες με γούνινη επένδυση.

Να θυμάστε: τις αγορές αυτές τις κάνετε για τον εαυτό σας, για να ανανεωθείτε! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το έμβρυο. Κουλουριασμένο στην ασφάλεια την κοιλιάς σας, αυτό παραμένει έναν βαθμό κελσίου πιο ζεστό από εσάς. Οπότε, εάν εσείς είστε καλά τυλιγμένη, εκείνο θα είναι καλά προφυλαγμένο και ζεστό.