Γιατί οι γυναίκες στο εξωτερικό τρώνε τον πλακούντα τους;

Γιατί οι γυναίκες στο εξωτερικό τρώνε τον πλακούντα τους;

Όλο και περισσότερες μητέρες σήμερα επιλέγουν να φάνε τον αφυδατωμένο τους πλακούντα. Δείτε γιατί.

Στο ζωικό βασίλειο σχεδόν όλα τα θηλαστικά τρώνε τον πλακούντα τους μετά τον τοκετό. Και παρότι η επικρατέστερη θεωρία θέλει να το κάνουν αυτό για να εξαφανίσουν τα ίχνη και να προστατεύσουν τα μικρά τους από τα αρπακτικά, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως η φύση είναι σοφή και η κατανάλωση του πλακούντα επιφυλάσσει πολλά οφέλη για την μητέρα. Έτσι, λοιπόν, προτείνουν την κατανάλωσή του και για το ανθρώπινο είδος.

Στο εξωτερικό έχουν ήδη συσταθεί εταιρείες, οι οποίες για $150-$250 παραλαμβάνουν τον πλακούντα, τον αφυδατώνουν και τον μοιράζουν σε μικρές κάψουλες, τις οποίες λαμβάνει η μητέρα για τους επόμενους 2-3 μήνες. Κι αν αναρωτιέστε ποιες γυναίκες μπορεί να επιλέγουν αυτήν την οδό, σας λέμε πως ανάμεσά του βρίσκονται και πολλά ηχηρά ονόματα της showbiz, όπως η Kim Kardasian, η Kourtney Kardasian, η Holly Madison, η Gaby Hoffman, η January Jones, η Alicia Silverstone και η Mayim Bialik.

Οφέλη

Οι υποστηρικτές της πλακουντοφαγίας βασίζονται στην σύνθεση του συγκεκριμένου οργάνου και διατείνονται πως με αυτόν τον τρόπο:

fec1f1441a44b57a775add0392ec56e91) Απαλύνονται οι επιλόχειοι πόνοι χάρη στην ορμόνη ωκυτοκίνη

2) Αυξάνεται η παραγωγή μητρικού γάλακτος, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του πλακούντα σε ορμόνες, όπως η προλακτίνη

3)Μειώνεται η αιμορραγία χάρη στην ωκυτοκίνη και το πολυπεπτίδιο ουροκινάση.

4) Ανεβαίνουν τα επίπεδα ενέργειας, χάρη στον σίδηρο

5) Διαχέεται στο σώμα ένα αίσθημα ευεξίας, εξαιτίας της προγεστερόνης και της κορτιζόνης

6)Αντιμετωπίζεται η επιλόχειος κατάθλιψη με την ανάκτηση ορμονών, κυρίως κορτικοτροπίνης, τα επίπεδα των οποίων πέφτουν κατακόρυφα μετά την έξοδο του πλακούντα.

7) Τέλος, επειδή ο πλακούντας περιέχει βλαστοκύτταρα, αμινοξέα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και πολλά άλλα στοιχεία θεωρείται πως έχει καλλυντικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Ας μην ξεχνάμε πως ήδη στην αγορά κυκλοφορούν ανάλογες κρέμες και, μάλιστα, σε πολύ υψηλές τιμές.

Βέβαια, καμία έρευνα μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποδείξει επιστημονικά τα παραπάνω, ενώ πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα που πολλές μαμάδες λένε πως βιώνουν δεν είναι τίποτε άλλο από placebo