Αφόδευση κατά τον τοκετό

Αφόδευση κατά τον τοκετό

4 tips για να την προλάβετε

Πολλές γυναίκες ανησυχούν μήπως κατά τη διάρκεια του τοκετού κάνουν «κακά». Βλέπετε οι μύες που χρησιμοποιούνται για την ώθηση του εμβρύου είναι οι ίδιοι που συμβάλλουν στην φυσική λειτουργία της αφόδευσης, οπότε το σενάριο δεν είναι διόλου επιστημονικό. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μια και «ατυχήματα» έχουν συμβεί σε πολλές γυναίκες πριν από εσάς και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν και αφού εσείς γεννήσετε.

Εάν, ωστόσο, θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

1. Καθώς πλησιάζετε στην πιθανή ημερομηνία προσπαθήστε να μην τρώτε βαριά, λιπαρά και δύσπεπτα φαγητά, όπως τηγανιτά και fast foods. Αντίθετα, προτιμήστε ελαφριά γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα παραπάνω θα καταπολεμήσουν την δυσκοιλιότητα και θα διευκολύνουν τις τακτικές επισκέψεις σας στην τουαλέτα.

2. Φροντίστε, ακόμα, να πίνετε πολύ νερό για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

3. Στα αρχικά στάδια του τοκετού δοκιμάστε να επισκεφθείτε την τουαλέτα αλλά μην πιεστείτε εάν δεν νιώθετε άνετα.

4. Εάν στο νοσοκομείο σας προτείνουν κλύσμα, μην βιαστείτε να αρνηθείτε, εάν ο φόβος σας για το θέμα της αφόδευσης είναι έντονος. Μπορεί να είναι κάπως άβολη διαδικασία αλλά την ώρα που πρέπει να σπρώχνετε καλό είναι να μην έχετε κανέναν δισταγμό στο μυαλό σας.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα τα tipsόμως είναι : να μην ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ! Γιατρός, μαία και νοσοκόμες έχουν γίνει μάρτυρες εκατοντάδων ατυχημάτων, οπότε ούτε ντροπή χρειάζεται να νιώθετε ούτε τίποτα. Χαλαρώστε, απολαύστε την διαδικασία και ακολουθήστε τις οδηγίες χωρίς τίποτε άλλο στο μυαλό σας.