Αδειάζοντας ... την τσάντα του μαιευτηρίου

Αδειάζοντας ... την τσάντα του μαιευτηρίου

Τι δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει η τσάντα του μαιευτηρίου

Πόσο μακροσκελής είναι η λίστα σας με τα πράγματα που θέλετε να περιλαμβάνει η τσάντα του μαιευτηρίου; Για να μην φτάσετε στο σημείο να δυσκολεύεστε να την κλείσετε, όπως όταν φεύγετε για τριήμερη εκδρομή, αρχίστε να αφαιρείτε αριθμούς από τη λίστα και περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα. Άλλωστε το ζητούμενο είναι η τσάντα να είναι ελαφριά, μικρή και να περιλαμβάνει ό,τι σας είναι πράγματι χρήσιμο. Τι δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας;

  1. Ρεσό και ποτηράκια για να τα βάλετε μέσα. Μάλλον έχει γίνει μια μικρή παρεξήγηση. Μπορεί να περιμένετε ότι ο τοκετός θα είναι η ωραιότερη εμπειρία της ζωής σας και να θέλετε να φτιάξετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα συνοδευτεί από ρομαντικό δείπνο.
  2. Λάδι για μασάζ. Η αίθουσα τοκετού δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αρωματοθεραπεία. Πιθανόν να φαντάζεστε ότι ένα μασάζ με αιθέραια έλαια θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε, αλλά η αλήθεια είναι ότι το δέρμα σας θα είναι τόσο ευαίσθητο όταν ξεκινήσουν οι συσπάσεις που δεν θα θέλετε κανένας να σας αγγίζει.
  3. Ανεμιστηράκι. Η αίθουσα τοκετού θα έχει την κατάλληλη θερμοκρασία όσο ζέστη ή κρύο κάνει έξω. Και πράγματι αν ζεσταθείτε τι πιο απλό από το να βγάλετε τα ρούχα σας ή να σας κάνει ο σύντροφός σας αέρα με μια αυτοσχέδια βεντάλια; 
  4. Σημείο διαλογισμού. Μπορεί να σας ηρεμεί να εστιάζετε σε μια αγαπημένη φωτογραφία που απεικονίζει θάλασσα ή λιβάδια, ή στο αγαπημένο σας διακοσμητικό αλλά αν εξασκηθείτε καλά στο σπίτι, δεν θα χρειαστεί να μεταφέρεται το εν λόγω αντικείμενο και στο μαιευτήριο. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει κάλλιστα ένα αντικείμενο στην αίθουσα τοκετού ή απλά η φαντασία σας. 
  5. Επιθέματα στήθους. Μέχρι να κατέβει το γάλα, ένα απλό μακό μπλουζάκι κάνει μια χαρά τη δουλειά του.
  6. Καθρεφτάκι. Αν θέλετε να δείτε το μωρό σας να βγαίνει στον κόσμο θα χρειαστείτε ένα πολύ καλύτερο καθρέφτη από αυτόν που χρησιμοποιείτε για να βγάλετε το φρύδια σας.
  7. Μαξιλάρι. Ο σύντροφός σας χρειάζεται να έχει ελεύθερα χέρια για να σας συνοδεύσει στο μαιευτήριο. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στο αυτοκίνητο προκειμένου να σας φέρει το αγαπημένο σας μαξιλάρι. Καλύτερα αφήστε το σπίτι και αν επιμένετε να πάρετε κάτι σχετικό μαζί σας περιοριστείτε στη μαξιλαροθήκη που σας αρέσει.
  8. Βιβλία, περιοδικά, τράπουλα. Καλύτερα να τα αποφύγετε γιατί πιάνουν αρκετό χώρο. Αν χρειάζεστε κάτι για να χαλαρώσετε πάρτε μαζί σας ένα mp3 με την αγαπημένη σας μουσική. Το σημαντικό είναι να έχετε μαζί σας τα πράγματα που χρειάζεστε ανάλογα με τον τρόπο που θα γεννήσετε. Για παράδειγμα αν ακολουθήσετε έναν φυσιολογικό τοκετό δεν υπάρχει λόγος να βυθιστείτε στη μαγεία του λογοτεχνικού σας αναγνώσματος μιας και η προσοχή σας πρέπει να είναι συγκεντρωμένη σε αυτό που σας συμβαίνει. Μετά τον τοκετό θα έχετε πολλά να κάνετε, για να βρείτε χρόνο να ξεφυλίσσετε το νέο τεύχος του περιοδικού που αγοράζετε ή για να παίξετε χαρτιά.

Για να δείτε τι είναι καλό να περιλαμβάνει η τσάντα του μαιευτηρίου συμβουλευτείτε το άρθρο μας «Η τσάντα του μαιευτηρίου».