Ξεπεράστε τα εμπόδια!

Θηλασμός

6 δισταγμοί και πως θα τους ξεπεράσετε!

Όταν κοντοστέκεται κανείς μπροστά στο δίλημμα θηλασμός ή ξένο γάλα, δεν πρέπει να διστάζει ούτε στιγμή. Η φύση έχει φροντίσει ώστε η πρώτη τροφή του μωρού να είναι η καλύτερη δυνατή και γι’ αυτό την έχει δώσει δωρεάν και σε «συσκευασία» που να την κρατά αναλλοίωτη και πάντα σε ιδανική θερμοκρασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσει κανείς στο σπίτι φεύγοντας για μια βόλτα, ενώ αποτελεί φυσική προστασία τόσο για το ευαίσθητο μωράκι όσο και για την ευάλωτη (σωματικά και συναισθηματικά) μετά την γέννα μητέρα.

 

Κι επειδή κάποιες μητέρες έχουν δεχθεί... πλύση εγκεφάλου και έχουν αποκτήσει κάποιους δισταγμούς, σήμερα θα αποδείξουμε πως αυτοί είναι αβάσιμοι, για να πείτε «ναι» στον θηλασμό, χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Τι μπορεί να σας προβληματίζει:

Τι μπορείτε να κάνετε:

«Δεν θα μπορώ να πηγαίνω πουθενά χωρίς το μωρό»!

Γιατί δεν θα μπορείτε; Με ένα θήλαστρο και γνώσεις συντήρησης και θέρμανσης μπορεί να φροντίσει κάποιος άλλος το μωρό. Ωστόσο, για να μην υπάρξει πρόβλημα σύγχυσης των θηλών βεβαιωθείτε πως έχετε αγοράσει ένα μπιμπερό που δεν δρα ανταγωνιστικά στον θηλασμό, όπως εκείνο της Born Free. Δείτε στο Livingreen.

«Δεν θα κοιμάμαι αρκετά»!

Το να ξυπνάτε πιο συχνά επειδή ο θηλασμός απαιτεί περισσότερα γεύματα σίγουρα δεν είναι πιο «ενοχλητικό» από το να ξυπνάτε λιγότερο συχνά αλλά να χρειάζεται να πηγαίνετε στην κουζίνα για να αποστειρώσετε θηλές και μπουκάλια και να ετοιμάσετε το γάλα. Κρατήστε το μωρό σε μια καλαθούνα από την μεριά που κοιμάστε και προσφέρετε το γάλα ξαπλωμένη στο πλάι ή καθιστή στο κρεβάτι ανάλογα με τα σημάδια πείνας του.

«Θα πρέπει να ακολουθώ ειδικό διαιτολόγιο και να μην πίνω  καφέ και αλκοόλ»!

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Θα πρέπει, βέβαια, να αποφεύγετε κάποιες τροφές, όπως τους ξηρούς καρπούς ή μεγάλα ψάρια ύποπτα για βαρέα μέταλλα, αλλά κατά τα άλλα θα μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά την υγιεινή διατροφή που κατά την εγκυμοσύνη σας έγινε τρόπος ζωής. Δείτε περισσότερα για την διατροφή και τον θηλασμό εδώ. Τώρα, όσον αφορά στο αλκοόλ και τον καφέ, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί μετά τον θηλασμό και εφόσον δεν πρόκειται να θηλάσετε άμεσα και να περιορίσετε την καφεΐνη στα 300mg/μέρα. Οπότε ανάλογα με τον καφέ που πίνετε τα 2 φλιτζάνια είναι απόλυτα ασφαλή.

Δημόσιος θηλασμός

«Ντρέπομαι να θηλάσω δημόσια»!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε, μιας και ο θηλασμός δεν είναι ένα πονηρό ερωτικό κάλεσμα αλλά η ικανοποίηση των αναγκών ενός από τα πιο σημαντικά άτομα της ζωής σας. Για να ξεπεράσετε την ντροπή αλλά και για να καλύψετε τα ιδιωτικά σας σημεία, δείτε ένα σχετικό, πολύ ενδιαφέρον άρθρο του parentips εδώ.

«Ούτως ή άλλως θα γυρίσω σύντομα στην δουλειά και τότε θα πρέπει να διακόψω τον θηλασμό»!

Η εργασία είναι ο δεύτερος κατά σειρά λόγος που οι γυναίκες σταματούν ή δεν ξεκινούν τον θηλασμό. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε η δουλειά να στέκεται εμπόδιο σε μια τόσο σημαντική διαδικασία. Μπορεί να χρειάζεται όντως αρκετή οργάνωση, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε και αφού επιστρέψετε στα καθήκοντά σας. Δείτε εδώ.

«Ο θηλασμός θα εμποδίσει την σεξουαλική μας ζωή»!

Κάποια στιγμή θα θελήσετε να ξαναμπείτε στο …παιχνίδι και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Εάν, λοιπόν, φοβάστε πως ο θηλασμός θα σας βλάψει στον τομέα αυτό, σας έχουμε καλά νέα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δουλέψετε την σχέση σας, να ανάψετε την φλόγα και τότε δεν θα έχει καμία σημασία ένα στήθος που τρέχει ή μια μικρή ξηρότητα, η οποία με λίγη λίπανση έχει ξεπεραστεί. Όσο για το πόσο αισθησιακό είναι ένα μέρος του σώματος που εξυπηρετεί έναν τόσο πρακτικό σκοπό η απάντηση είναι: πολύ! Άλλωστε κάθε ερωτογενής σας ζώνη χρησιμεύει και σε άλλες, λιγότερο όμορφες, λειτουργίες. Μιλήστε με τον σύντροφό σας και μάθετε τι είναι αυτό που τον απασχολεί. Η ανοιχτή επικοινωνία ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Τέλος, μέχρι να συνηθίσει την εικόνα (σε καμία περίπτωση μην τον αποκλείσετε από αυτήν) και να αρχίσει να θεωρεί τον θηλασμό μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία επικεντρώστε τα προκαταρτικά αλλού.