Κάντε το νυχτερινό τάισμα «παιχνιδάκι»!

Νυχτερινό τάισμα

3 τρόποι για να κάνετε το νυχτερινό τάισμα του μωρού σας πιο εύκολο.

Ανάλογα με την ηλικία του, το πιθανότερο είναι να ξυπνάτε τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ταΐσετε το μωρό σας. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι χαμένες ώρες ύπνου, αλλά η κούραση από τις συνεχόμενες διακοπές. Δείτε στη συνέχεια κάποιους τρόπους για να κάνετε πιο εύκολο τον θηλασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

1. Προετοιμαστείτε κατάλληλα. Προφανώς και αν έχετε το μωρό σας στο δικό σας υπνοδωμάτιο θα είναι πολύ πιο εύκολο να το ταΐζετε το βράδυ. Όπου κι αν βρίσκεται, όμως , φροντίστε να έχετε ετοιμάσει όσα θα χρειαστείτε. Αφήστε από πριν έξω μια κουβερτούλα, ένα μαξιλάρι, πάνες, πανάκι για το ρέψιμο, ένα ποτήρι νερό για εσάς και ό,τι άλλο χρειάζεστε συνήθως. Ακόμα, φορέστε νυχτικό ή πιτζάμες με κουμπιά που θα διευκολύνουν το θηλασμό. Μην ξεχάσετε ακόμα να χρησιμοποιείτε ένα φωτάκι νυκτός καθώς αυτό θα βοηθήσει εσάς και το μωρό σας μην ξυπνάτε τελείως, όπως και τον σύντροφό σας αν θηλάζετε στο υπνοδωμάτιό σας.  

Μωρό που κλαίει2. Ταΐστε το μωρό σας αμέσως μόλις σας δείξει σημάδια πείνας. Τσεκάρετέ το περίπου την ώρα που συνήθως το ταΐζετε και μην περιμένετε να σας ξυπνήσει το κλάμα της πείνας του. Αν καταλήξει να κλαίει πριν το θηλάσετε, τότε ο θηλασμός θα δυσκολέψει. Το μωρό θα είναι εκνευρισμένο και ανυπόμονο, θα δυσκολεύεται να πιάσει την θηλή, θα μπαίνει και θα βγαίνει σε αυτήν με αποτέλεσμα τον πιθανό τραυματισμό της κ.ο.κ. Εάν, ωστόσο, δεν προλάβετε και το μικρούλι σας μπήξει τα κλάματα λόγω πείνας, επιδιώξτε να το ηρεμήσετε με αγκαλιά, λίκνισμα, χάδια και έπειτα να ξεκινήσετε τον θηλασμό.

3. Κοιμηθείτε όσο μπορείτε!Μην πέφτετε στο κρεβάτι σκεπτόμενη πότε θα ξυπνήσει το μωρό σας γιατί ξέρετε ότι πλησιάζει η συνηθισμένη του ώρα. Μάθετε να κοιμάστε κατευθείαν μόλις το βάζετε και αυτό στην κούνια του. Για να το κατορθώσετε αυτό πρέπει να πέφτετε στο κρεβάτι ενώ έχετε ήδη χαλαρώσει. Δοκιμάστε ένα χλιαρό μπάνιο ή ένα ζεστό ρόφημα αλλά και την χαλαρωτική αγκαλιά του συντρόφου σας.