Θηλάστε δημόσια με επιτυχία

Θηλάστε δημόσια με επιτυχία

Συμβουλές για επιτυχημένο δημόσιο θηλασμό

Σκέφτεστε ότι δεν πρόκειται ποτέ να θηλάσετε ενώ βρίσκεστε σε δημόσια θέα; Μην ακούω χαζά! Δηλαδή, όσους μήνες/χρόνια θηλάζετε το παιδί σας, θα βρίσκεστε κλεισμένες σπίτι ή θα πηγαίνετε μόνο σε σπίτια φίλων; Δεν θα βγείτε ποτέ μια βόλτα στο πάρκο; Δεν θα πάτε supermarket; Δεν θα βρεθείτε στο εμπορικό για ψώνια; Ή μήπως πιστεύετε ότι μπορείτε να φροντίσετε ώστε το μωρό σας να μη πεινάει την ώρα που κάνετε όλα τα παραπάνω;

Συμφωνούμε ότι δημόσιος θηλασμός δημιουργεί στις περισσότερες νέες μητέρες ανασφάλεια και άγχος, αλλά η σίτιση του παιδιού δεν είναι ένα θέαμα απρεπές ή πονηρό. Αυτό που χρειάζεται να έχετε για επιτυχημένο θηλασμό (δημόσιο ή μη) είναι η αυτοπεποίθηση. Σε αυτό προσθέστε και τις παρακάτω 6 πολύτιμες συμβουλές και θα έχετε έτοιμη τη συνταγή επιτυχίας για να θηλάσετε έξω από το σπίτι. 

  1. Ντυθείτε έξυπνα. Αυτό σημαίνει πως η μπλούζα σας ή το πάνω μέρος του φορέματος θα πρέπει να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση του μωρού στο στήθος σας και ταυτόχρονα να σας καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο. Προτιμήστε λοιπόν πουκάμισα, μπλούζες με κουμπιά ή με ύφασμα χιαστί που εύκολα μπορείτε να το τραβήξετε στο πλάι. 
  2. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε τι ακριβώς φαίνεται όταν θηλάζετε δημοσίως κάντε μια «πρόβα» στο σπίτι. Έχοντας το μωρό στο στήθος σας σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη ή ζητήστε από τον σύντροφό σας να περιγράψει τι βλέπει. Θα καταλάβετε ότι το κεφάλι του μωρού εμποδίζει να βγει το στήθος σας σε κοινή θέα.
  3. Πάρτε μαζί σας ένα μαντίλι ή μια ελαφριά κουβερτούλα που θα περάσετε από τους ώμους σας και πάνω από το μωρό σας. Αν το μεταφέρετε με σλινγκ μπορείτε να το θηλάσετε καθώς βρίσκεται προστατευμένο εκεί και να χρησιμοποιήσετε το επιπλέον ύφασμα για να καλυφθείτε.
  4. Πριν χρειαστεί να θηλάσετε εντοπίστε τα ιδανικά σημεία για δημόσιο θηλασμό όταν είστε σε ένα συγκεκριμένο μέρος με το μωρό σας ή σκεφτείτε ποιο σημείο θα ήταν άνετο και ήσυχο αν κάνετε βόλτα.   
  5. Μην περιμένετε να πεινάσει πολύ για να το θηλάσετε. Ο δημόσιος θηλασμός θα είναι πολύ πιο εύκολος όταν είστε και οι δύο ήρεμοι.
  6. Αν αγχώνεστε ειδικά την πρώτη φορά που θα θηλάσετε δημόσια φροντίστε να είστε μαζί με κάποιον φίλο ή συγγενή για να νιώθετε μεγαλύτερη άνεση.

Διαβάστε κι άλλα χρήσιμα και σημαντικά στο άρθρο μας «Δημόσιος θηλασμός»