Τips γονιμότητας για να μείνετε έγκυος γρηγορότερα

Τips γονιμότητας για να μείνετε έγκυος γρηγορότερα

11 τρόποι που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να μείνετε πιο γρήγορα έγκυος

Αποφασίσατε να κάνετε μωράκι και ξεκινήσετε τις προσπάθειες. Παρότι, όμως, γνωρίζετε τα βασικά για να πολλαπλασιάσετε τις πιθανότητές σας, ίσως να μην σας έχουν περάσει από το μυαλό κάποια άλλα μικρά tips που κάποιες μαμάδες ορκίζονται ότι έδρασαν καταλυτικά στο να ανακοινώσουν γρηγορότερα τα χαρμόσυνα νέα! Μερικά, μάλιστα, απ’ όσα θα διαβάσετε παρακάτω τα επιβεβαιώνουν και οι έρευνες!

  1. Μην αγχώνεστε για τις γόνιμες ημέρες. Μην τρελαίνεστε με το μέτρημα, τα τεστ ωορρηξίας, την θερμοκρασία και την τραχηλική βλέννα, εάν η διαδικασία αυτή είναι πολύ αγχωτική για εσάς. Χαλαρώστε και, αντί να κυνηγάτε τις γόνιμες ημέρες, αρχίστε τις προσπάθειες από τον 7η ημέρα του κύκλου και συνεχίστε όσο πιο συχνά γίνεται.
  2. Μην κάνετε σεξ διαδικαστικά. Παρόλο που έχετε στο μυαλό σας το μωρό, προσπαθήστε να διασκεδάσετε όσο μπορείτε για να αποφύγετε το άγχος. Δοκιμάστε να αλλάξετε στάσεις, δωμάτια ή και τις ώρες της σεξουαλικής επαφής.
  3. Μην τρέχετε κατευθείαν στο μπάνιο μετά το τέλος της σεξουαλικής πράξης. Παραμείνετε ξαπλωμένη, έστω και για 5 λεπτά, και αυξήστε τις πιθανότητες τα σπερματοζωάρια να βρουν τον στόχο τους.
  4. Φροντίστε το περιβάλλον του κόλπου να είναι φιλικό για τα σπερματοζωάρια. Αυτό σημαίνει να αποφύγετε τα αρωματικά σπρέι και τη χρήση ταμπόν (καθώς μπορεί να αλλάξουν το pH του κόλπου), τα σκευάσματα με βάση τη γλυκερίνη (γιατί μπορεί να σκοτώσει τα σπερματοζωάρια) και τη χρήση σαπουνιών (γιατί μπορεί να αλλάξουν την φυσιολογική οξύτητα του κόλπου, μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις αλλά και να απομακρύνουν την τραχηλική βλέννα που διευκολύνει τη μεταφορά των σπερματοζωαρίων).
  5. Αυξήστε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε.Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική, επομένως φροντίστε να πίνετε πολύ νερό και να καταναλώνετε τροφές και ροφήματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.
  6. Αυξήστε τις θερμίδες που καταναλώνετε αν είστε αδύνατη.Αν δεν τρώτε πολύ, καλό είναι να αυξήσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε ημερησίως στις απαραίτητες (δείτε πόσες είναι οι ιδανικές ανατρέχοντας στα εργαλεία μας). Όπως τα πολλά κιλά έτσι και τα λίγα επηρεάζουν αρνητικά την ωορρηξία.
  7. Μειώστε τον καφέ και τη ζάχαρη. Μειώστε τον καφέ που καταναλώνετε σε ένα φλιτζάνι την ημέρα αλλά και την ποσότητα της ζάχαρης, φροντίζοντας να καταναλώνετε ζάχαρη μόνο από φυσικές πηγές, όπως φρούτα. Η υπερβολική κατανάλωση καφέ (περισσότερες από 3 κούπες ημερησίως) ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.
  8. Κόψτε το κάπνισμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα ακόμα και 10 τσιγάρων την ημέρα μειώνει την πιθανότητα για σύλληψη κατά 50%.
  9. Ασκηθείτε συχνά. Ακόμα και αν η γυμναστική δεν συμπεριλαμβανόταν στο καθημερινό σας πρόγραμμα, φροντίστε να εντάξετε την ελαφριά και συχνή άσκηση στη ρουτίνα σας. Για παράδειγμα το γρήγορο περπάτημα για 20 με 30 λεπτά, 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, θα ενδυναμώσει τις αντοχές του οργανισμού σας και το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
  10. Μην γυμνάζεστε υπερβολικά. Η άσκηση είναι καλή, αλλά πάντα με μέτρο. Η υπερβολική γυμναστική μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα υπογονιμότητας, όπως ακανόνιστες περιόδους, κύκλους όπου δεν υφίσταται ωορρηξία ή προβλήματα στο δεύτερο τμήμα του κύκλου, το οποίο δεν διαρκεί αρκετά για να επιτευχθεί η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου.
  11. Αποφασίστε να κάνετε ένα διάλειμμα.Αν βλέπετε ότι οι προσπάθειές σας δεν ευδοκιμούν, δοκιμάστε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα μερικών εβδομάδων, ώστε να μην σας γίνει έμμονη ιδέα ούτε να σας προκαλεί άγχος όλη η διαδικασία. Όταν χαλαρώσετε, συνεχίζετε ξανά τις προσπάθειες.