Η τραχηλική βλέννα δείκτης γονιμότητας

Η τραχηλική βλέννα δείκτης γονιμότητας

Μάθετε να ξεχωρίζετε την «γόνιμη» τραχηλική βλέννα για να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα.

Οι γυναίκες πολύ συχνά τείνουν να παραβλέπουν έναν σημάδι που στέλνει το σώμα τους για να τους πει ότι είναι έτοιμο για γονιμοποίηση. Αυτό είναι η τραχηλική βλέννα, η οποία δεν είναι ίδια καθόλη τη διάρκεια του κύκλου. Όταν, λοιπόν, το ωάριο είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί, η σύστασή της αλλάζει ώστε να διευκολύνει την μεταφορά των σπερματοζωαρίων.

Αν, λοιπόν, μάθετε να αναγνωρίζετε αυτή τη βλέννα, τότε θα έχετε εντοπίσει τις πιο γόνιμες ημέρες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μείνετε πιο σύντομα έγκυος. Στην ουσία, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε τις αλλαγές περίπου στα μέσα του κύκλου σας για να διαπιστώσετε ποιες είναι οι κατάλληλες ημέρες για σύλληψη.

Ποιος τύπος βλέννας δείχνει γονιμότητα;

  • Ο τύπος της τραχηλικής βλέννας που επιτρέπει την εύκολη εισχώρηση των σπερματοζωαρίων στον τράχηλο και είναι ο καλύτερος για γονιμοποίηση είναι αυτός που μοιάζει με το ασπράδι του αυγού. Η βλέννα αυτή ακόμα και αν την τραβήξει κάποιος 3-5 εκατοστά δεν θα κοπεί στη μέση.
  • Ο δεύτερος καλύτερος τύπος τραχηλικής βλέννας για γονιμοποίηση είναι αυτός που έχει τελείως υγρή μορφή και μοιάζει με νερό. Είναι διάφανη και τρέχει από τα δάχτυλά σας.
  • Η τραχηλική βλέννα που έχει κρεμώδη υφή και χρώμα μαργαριταριού ή πολύ παλ κίτρινο δεν είναι ιδανική για γονιμοποίηση μιας και αποτρέπει τα σπερματοζωάρια από το να κάνουν μια εύκολη διαδρομή μέχρι το ωάριο.
  • Η τραχηλική βλέννα με κολλώδη υφή είναι επίσης ακατάλληλη για γονιμοποίηση μιας και είναι πολύ δύσκολο τα σπερματοζωάρια να περάσουν ανάμεσά της. Η υφή της μοιάζει με αυτή της κόλλας (σε στερεά μορφή), είναι παχύρευστη και κομματιάζεται.