Τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης

Τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης

Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που θα σας βάλουν σε υποψίες

Εκτός από την καθυστέρηση της περιόδου, υπάρχουν άλλα 8 πρώιμα συμπτώματα που χτυπούν το χαρμόσυνο καμπανάκι της εγκυμοσύνης! Όμως ακόμα και αν δεν βιώνετε κανένα από τα υπόλοιπα δεν σημαίνει ότι δεν θα ενταχθείτε σύντομα στο clubτων νέων μαμάδων, επομένως κανένας λόγος δεν υπάρχει για να ανησυχείτε. 

Καθυστέρηση. Είναι το πρώτο σημάδι που σας δείχνει ότι πιθανόν να μεγάλη αλλαγή να συμβεί στο σώμα σας και γενικά στη ζωή σας. Το σύμπτωμα αυτό φυσικά είναι πιο ξεκάθαρο όταν ο κύκλος σας είναι σταθερός. Διαφορετικά αν γενικά έχετε άστατο κύκλο και έχετε κάνει προσπάθειες να μείνετε έγκυος ένα τεστ εγκυμοσύνης ή μια εξέταση αίματος θα σας λύσει την απορία.

Ελαφριά ναυτία. Ένα αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα του πρώτου τριμήνου της κύησης, που είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή του από πολύ νωρίς για να σας προειδοποιήσει για τα χαρμόσυνα νέα.

Σταγόνες αίμα ή κράμπες στην κοιλιά.Θυμίζουν πολύ πόνους περιόδου και είναι πιθανό να δείτε μερικές κηλίδες αίμα τις ημέρες που θα είχατε κανονικά περίοδο. Αν η αιμορραγία είναι μεγάλη ή δεν σταματάει επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. 

Υπερευαισθησία.Χωρίς συγκεκριμένο λόγο αισθάνεστε άκεφη, κλαίτε συχνά ή σας ενοχλούν πράγματα στα οποία δεν δίνατε καμία σημασία; Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και οι απότομες αλλαγές διάθεσης είναι σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και οφείλονται – σε ποιον άλλον; - στις ορμόνες. 

Πρησμένο και ευαίσθητο στήθος. Το στήθος σας έχει βαρύνει, είναι ευαίσθητο και πρησμένο. Οι ορμόνες ευθύνονται και πάλι για αυτές τις αλλαγές, αλλά τα συμπτώματα δεν θα είναι τόσο έντονα καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη σας.

Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Θα πάρετε μια μικρή γεύση από τις συνήθειες που θα αποκτήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα.  

Περίεργη γεύση.Η ορμόνη προγεστερόνη αφήνει το στίγμα της και στη γεύση σας, καθώς είναι πιθανόν να έχετε μια μεταλλική ή πικρή γεύση ακόμα και όταν δεν τρώτε τίποτα. Η αίσθηση αυτή είναι λιγότερο έντονη στο δεύτερο τρίμηνο.

Κούραση και επιθυμία για ύπνο.Και ξαφνικά εκεί που δεν αντέχατε να μείνετε λεπτό παραπάνω στο κρεβάτι το πρωί, δεν μπορείτε να σηκωθείτε ενώ τα μάτια σας κλείνουν αρκετά νωρίς το βράδυ. Ο οργανισμός σας δουλεύει στο φουλ για να ανταπεξέλθει στη νέα συνθήκη, επομένως είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένη.

Κράμπες στα πόδια και πόνους στο σώμα.Αν οι κράμπες στα πόδια κάνουν την εμφάνισή τους ή νιώθετε ελαφριούς πόνους σε διάφορα σημεία στο σώμα σας, ελέγξτε και για άλλα συμπτώματα που δείχνουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης.