Σας άνοιξε η όρεξη για κάτι "ανθυγιεινό";

Είναι το ποπ-κορν υπερτροφή;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως το ποπ-κορν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες!

Ποιο είναι το νοστιμότατο snack με αντιοξειδωτικές ουσίες, τόσες που να ανταγωνίζεται μέχρι και το σπανάκι, που αποτελεί υγιεινή διατροφική επιλογή για την περίοδο πριν και κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Το ποπ - κορν!

Τα παραπάνω είναι συμπεράσματα μιας έρευνας – που προκαλεί ομολογουμένως έκπληξη – η οποία είχε παρουσιαστεί σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Κοινότητας Χημικών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, μια μερίδα ποπ κορν περιέχει συγκεντρωμένη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών από ό,τι μια αντίστοιχη μερίδα από σπανάκι ή εσπεριδοειδή. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα της κάθε τροφής σε νερό. Το ποπ κορν έχει πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση από πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) από ότι στην ίδια μερίδα λαχανικού ή φρούτου. 

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το ποπ κορν θα αντικαταστήσει τα λαχανικά και τα φρούτα, αφού τα παραπάνω περιλαμβάνουν πολλά αναντικατάστατα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ωστόσο, όταν σας πιάνει μια λιγούρα και θέλετε να «γουρουνιάσετε» μπορείτε να το επιλέξετε στην θέση άλλων ανθυγιεινών snacks, όπως είναι λόγου χάρη τα chips. Η ανώτατη ποσότητα είναι οι 4 κούπες από ψημένο ποπ κορν και το ιδανικό γαρνίρισμα είναι τα μυρωδικά. Αποφύγετε γενικά το λάδι, το βούτυρο και το αλάτι κατά την παρασκευή και την κατανάλωση.