«Τρικλοποδιές» στην γονιμότητά σας!

«Τρικλοποδιές» στην γονιμότητά σας!

Αντιμετωπίστε 5 παράγοντες που ενδέχεται να σας εμποδίζουν να μείνετε έγκυος.

Ονειρεύεστε τη στιγμή που θα κρατάτε αγκαλιά το μωρό σας, που θα το θηλάζετε, θα το αλλάζετε, θα το βάζετε την πρώτη του βόλτα με το καρότσι; Βλέπετε συνεχώς εγκυμονούσες στο δρόμο για τη δουλειά και στο μυαλό σας στροβιλίζονται διαρκώς μωρά; Θέλετε να γίνετε μητέρα αλλά συναντάτε δυσκολίες να συλλάβετε. Μήπως δεν είστε υπογόνιμοι, αλλά κάποιες συνήθειές σας σας βάζουν τρικλοποδιές στο να γίνετε γονείς; Δείτε πέντε παράγοντες που ενώ φαντάζουν «ακίνδυνοι», μπορεί να σαμποτάρουν το δρόμο σας προς τη μητρότητα και αντιμετωπίστε τους αποτελεσματικά.

 

Άγχος. Η ισορροπία και η ηρεμία είναι βασικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να συλλάβετε. Το άγχος θα σας επηρεάσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

  • Μάθετε να λέτε όχι και να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.
  • Αποφύγετε να αλλάξετε το καθημερινό σας πρόγραμμα καθώς αυτό ενδέχεται να σας δημιουργήσει περισσότερο άγχος αφού θα σκέφτεστε ότι τώρα θα πρέπει να μείνετε έγκυος.
  • Η άσκηση, ο στοχασμός και η θεραπεία μέσω της τέχνης είναι τρόποι για να ελαττώσετε το άγχος.
  • Διαβάστε επίσης: «Μην το βάζετε κάτω».

Στέρηση ύπνου. Φροντίστε να κοιμάστε σωστά και αρκετές ώρες, καθώς οι λίγες ώρες ύπνου εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας και δημιουργούν άγχος. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες να αρρωστήσετε ή να εξασθενήσετε, ενώ το άγχος, σε ακραίες περιπτώσεις και σε μεγάλη ένταση, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διακοπή της περιόδου. Είναι σημαντικό να φροντίζετε για την υγεία σας και την ξεκούρασή σας.

Ζητήματα βάρους. Μια γυναίκα που έχει παραπάνω κιλά ή λιγότερα από τα κανονικά είναι πιθανό να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη σύλληψη αλλά και, αργότερα, στην εγκυμοσύνη. Ακολουθήστε υγιεινή διατροφή και ελαφριά άσκηση και θέστε μαζί με τον γιατρό σας το βάρος σας υπό έλεγχο. Το ιδανικό είναι να φτάσετε στο φυσιολογικό σας βάρος πριν συλλάβετε, αλλά όχι με ακραίες δίαιτες και στέρηση ουσιωδών θρεπτικών συστατικών. Βρείτε το ιδανικό σας βάρος στα εργαλεία του parentips (πατήστε εδώ).

Γνωρίστε τον κύκλο σας

Άγνοια του κύκλου. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι ο έμμηνος κύκλος διαρκεί 28 ημέρες. Σε μερικές γυναίκες αυτό ισχύει, όχι όμως σε όλες. Βλέπετε αυτό το χρονικό διάστημα δεν αποτελεί κανόνα καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη διάρκεια του κύκλου σε κάθε γυναίκα. Για να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος παρακολουθήστε τον κύκλο σας και με τη συμβουλή του γιατρού σας μάθετε να μετράτε τις γόνιμες ημέρες. Επίσης, επειδή το σπέρμα έχει διάρκεια ζωής 3 ημέρες στον τράχηλο της μήτρας δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε την πρώτη γόνιμη ημέρα αλλά να ξεκινήσετε και από την προηγούμενη.

Εάν θέλετε να μάθετε τις γόνιμες ημέρες σας αυτοστιγμεί, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το αντίστοιχο εργαλείο του parentips ( βρείτε το εδώ).

Αρνητικές σκέψεις. Προσπαθήστε να μην σκέφτεστε αρνητικά και να μην απογοητεύεστε. Η θετική σκέψη είναι πολύ σημαντική καθώς η ψυχολογία συνδέεται άμεσα με το σώμα σας. Έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί και ένα χρόνος μέχρι να μείνετε έγκυος. Αν θεωρείτε πως έχει περάσει πολύς καιρός (ένα χρόνος ελεύθερου σεξ ή έξι μήνες για γυναίκες άνω των 35) χωρίς αποτέλεσμα επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για συμβουλές ή σχετική θεραπεία.

 

Δείτε ακόμα: "Limit up στην γονιμότητά σας"