Η αναμονή των δύο εβδομάδων

Η αναμονή των δύο εβδομάδων

Πώς θα περάσει κάπως πιο ανώδυνα ο χρόνος μέχρι να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης;

Αν προσπαθείτε να κάνετε παιδί, οι δύο εβδομάδες από την ωορρηξία μέχρι την επόμενη περίοδο, πιθανόν να σας φανούν ολόκληρος αιώνας. Το διάστημα αυτό, μέχρι να γίνει το τεστ εγκυμοσύνης, η ελπίδα ότι θα γίνετε μητέρα και η ανησυχία μήπως δεν τα καταφέρατε θα εναλλάσσονται με απίστευτη συχνότητα. Όμως επειδή το να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης πολύ σύντομα πιθανόν να δείξει λανθασμένα αποτελέσματα, το καλύτερο είναι να περιμένετε μέχρι την καθυστέρηση της περιόδου. Ως τότε διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο την ανυπομονησία σας και σκεφτείτε θετικά.

Τα πρώτα σημάδια. Είναι λογικό και αναμενόμενο η προσοχή σας να είναι στραμμένη προς το σώμα σας και τα πρώτα πιθανά συμπτώματα. Ωστόσο, σημάδια που δεν θα μπορούσαν να σχετίζονται με μια εγκυμοσύνη, όπως κράμπες ή κάποιοι πόνοι, γίνονται αντικείμενο ανάλυσης μεταξύ γυναικών ακόμα και στο διαδίκτυο, πιθανόν ως αποτέλεσμα της δυνατής επιθυμίας για εγκυμοσύνη. Επιπλέον, οι γυναίκες που ακολουθούν κάποια θεραπεία, περνούν αυτές τις δύο εβδομάδες χωρίς προσπάθεια, χωρίς ραντεβού με γιατρούς, απλά αναμένοντας για κάποια ένδειξη επιτυχίας που πιθανόν τους δημιουργεί ένα αίσθημα αδυναμίας.   

Λύσεις για να περάσει πιο εύκολα ο χρόνος.Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε δραστηριότητες που εστιάζουν στην εγκυμοσύνη αλλά με θετικό τρόπο. Για παράδειγμα, ακολουθήστε δραστηριότητες που σας βοηθούν ψυχικά και σωματικά, πρακτικές διαλογισμού και φροντίστε να σκέφτεστε θετικά πάντα με μέτρο, καθώς η τυφλή, υπερβολική αισιοδοξία ίσως σας δημιουργήσει αβάσταχτη απογοήτευση αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Βοηθητικό είναι επίσης να μιλάτε με άλλες γυναίκες σε αντίστοιχη φάση σε διαδικτυακά forums.

Καταστρώστε σχέδιο. Καταστρώστε με τον σύντροφό σας δυο σχέδια που το καθένα θα αφορά είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση. Έτσι θα είστε προετοιμασμένοι και για τα δύο σενάρια. Αν το τεστ είναι αρνητικό, συζητείστε λόγου χάρη πως θα αντιμετωπίσετε το γεγονός, αν θα συνεχίσετε τις προσπάθειες αμέσως, αν θα ακολουθήσετε κάποια άλλη θεραπεία ή άλλη εναλλακτική λύση. Σε περίπτωση που το τεστ είναι θετικό αποφασίστε πότε θα επισκεφθείτε τον γιατρό για να βεβαιώσετε το αποτέλεσμα και αν θα διαδώσετε αμέσως τα νέα στους δικούς σας ανθρώπους ή θα περιμένετε μέχρι να περάσει το πρώτο τρίμηνο.

Το δικό σου blog

Ξέρω, ξέρω…στην Ελλάδα τα blogs μαμάδων είναι αμέτρητα. Και πως όχι; Αφού, ουσιαστικά, κάθε blog είναι ένα online ημερολόγιο μητρότητας. Εσύ, όμως, δεν χρειάζεται να σημειώσεις επιτυχία –δεν είναι αυτός ο σκοπός που θα το ανοίξεις άλλωστε- δεν χρειάζεται να ψάξεις για διαφημίσεις και τρελαθείς με το πόσα views έχεις. Μπορείς, όμως, να κάτσεις να γράψεις για τα συναισθήματά σου, τους, φόβους, τις ελπίδες, τις ανησυχίες σου, τις προετοιμασίες και την καθημερινότητάς σου και να τα μοιράζεσαι με ανθρώπους που πέρασαν ή περνούν τη δική σου φάση. Εάν σου αρέσει η ιδέα, ξεκίνα σήμερα κιόλας και θα δεις πως ο χρόνος των 2 εβδομάδων θα περάσει ταχύτερα.

Κάνε κλικ!

http://www.twoweekwait.com/