Διαλέξτε το φύλο του μωρού σας!

Διαλέξτε το φύλο του μωρού σας!

Αν μπορούσατε να επιλέξετε το φύλο του μωρού σας τι θα κάνατε; Θα ακολουθούσατε κατά γράμμα τις «οδηγίες χρήσης επιλογής φύλου» ή θα το αφήνατε στην τύχη του;

Σε ορισμένες χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ και το Βέλγιο, οι γονείς μπορούν, καταβάλλοντας ένα τσουχτερό αντίτιμο, να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους κατά την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Στην Ελλάδα η τακτική αυτή απαγορεύεται δια νόμου και επιτρέπεται μόνο για την πρόληψη εμφάνισης κάποιας γενετικής ασθένειας που συνδέεται με συγκεκριμένα χρωμοσώματα.

Τι κάνετε, όμως, εσείς που θέλετε οπωσδήποτε να αποκτήσετε αγοράκι η κοριτσάκι; Καταρχήν, τον σταυρό σας και, κατά δεύτερον, μια προσπάθεια να επαληθεύσετε τις αμφιβόλου ορθότητας πρακτικές των γιαγιάδων μας. Ακολουθούν μερικά tips που λέγεται πως θα σας χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εσείς κάντε τις δοκιμές αλλά μην βιαστείτε να αγοράσετε ρουχαλάκια συγκεκριμένου χρώματος…

1. Σωστός χρόνος. Αν θέλετε αγοράκι ή κοριτσάκι, δεν μπορείτε να αφήνετε το σεξ στην τύχη του. Αν το έχετε πάρει πολύ στα σοβαρά και θέλετε η οικογένειά σας να αποκτήσει ένα θηλυκό μέλος, φροντίστε να κάνετε σεξ λίγο πριν την ωορρηξία. Αν προσπαθείτε για αγόρι, οι μέρες μετά την ωορρηξία αυξάνουν τις πιθανότητες να το αποκτήσετε.

Η θεωρία αυτή ανήκει στην Ρομπέρτ ντε Κρεβ-Κερ, η οποία υποστηρίζει ότι κατά την ωορρηξία τα κολπικά υγρά γίνονται πιο ρευστά και ευνοούν τη γονιμοποίηση του ωαρίου από τα «αρσενικά» σπερματοζωάρια, που όντας πιο «αθλητικά», κινούνται πιο γρήγορα. Η ίδια, ακόμη, διατείνεται πως και κατά τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν μέρες που δίνουν προβάδισμα είτε στα αρσενικά είτε στα θηλυκά σπερματοζωάρια. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό είχε φτιάξει και ένα ημερολόγιο με τις αντίστοιχες ημερομηνίες (κρίμα που τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2012!) το οποίο στηριζόταν στις φάσεις της σελήνης. Και παρότι οι παραπάνω παραδοχές δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, στατιστικά φαίνεται πως τον Απρίλη και τον Μάρτη οι γυναίκες συχνά «πιάνουν» περισσότερα αγόρια αφού οι γεννήσεις αγοριών τον Γενάρη και τον Φλεβάρη μοιάζουν να είναι στο ζενίθ τους, ενώ τον Σεπτέμβρη κορίτσια.

2. Διατροφή. Για να δούμε τι διατροφικές επιλογές έχουν τα κοριτσάκια και τι τα αγοράκια! Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση τηςΒασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου,υποστηρίζεται ότι η διατροφή της γυναίκας πριν την σύλληψη μπορεί να επηρεάσει το φύλο του παιδιού. Συγκεκριμένα, μελετήθηκε η διατροφή 740 γυναικών πριν μείνουν έγκυες και βρέθηκε ότι όσο πιο πλούσια ήταν σε θερμίδες, αλάτι, λιπαρά και κόκκινο κρέας, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες να κυοφορήσουν αγόρι. Αντίθετα, οι γυναίκες που κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο και ακολουθούσαν δίαιτα φτωχή σε αλάτι, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κυοφορήσου κορίτσι.

Τα αποτελέσματα αυτά, μάλιστα, συνδέονται με μια προγενέστερη θεωρία του γυναικολόγου Dr Papa, που υποστήριζε πως η διατροφή επηρεάζει το pH των κολπικών υγρών, τα οποία όσο πιο όξινα είναι τόσο δίνουν το προβάδισμα στα θηλυκά σπερματοζωάρια να υπερισχύσουν των αντρικών.  Ωστόσο, να θυμάστε πως κάτι τέτοιο εκτός από μερικώς αυθαίρετο είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού για την σύλληψη αλλά και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου απαιτείται ισορροπημένη διατροφή. Ακόμα, έρευνες σε ζώα έχουν δείξει ότι η αλλοίωση του pH στο περιβάλλον του κόλπου και της μήτρας μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες και σε προβλήματα υγείας που κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα στη ζωή του παιδιού, όπως υπέρταση, παχυσαρκία ή διαβήτης. Αξίζει να το ρισκάρετε; Όχι, οπότε πάμε παρακάτω…

3. Στάσεις. Λέγεται πως η ιεραποστολική στάση με ελαφριά διείσδυση είναι κατάλληλότερη εάν θέλετε να αποκτήσετε κοριτσάκι, ενώ για αγοράκι ιδανικές είναι οι στάσεις που εξασφαλίζουν βαθύτερη διείσδυση. Τι να κάνουμε αν βαρεθείτε τα ίδια και τα ίδια στο κρεβάτι! Το αποτέλεσμα μετράει…

4. Οργασμός. Και ο οργασμός στο παιχνίδι! Αν ετοιμάζεστε για κοριτσάκι, αποφύγετε εντελώς τον οργασμό (μεγάλες θυσίες). Όσο για αγοράκι προσπαθήστε να φτάσετε σε οργασμό πριν τον σύντροφό σας γιατί, λέει, οι αλκαλικές εκκρίσεις που αυξάνονται είναι πιο φιλικές για το σπέρμα με αρσενικό χρωμόσωμα.

Extra tip: Φυσικά υπάρχουν διάφοροι τρόποι – επίσης καθόλου επιστημονικοί – για να μαντέψετε το φύλο του εμβρύου πριν τον υπέρηχο. Λέγεται λόγου χάρη ότι αν κοιλιά σας είναι ψηλά κυοφορείτε αγόρι ενώ αν «κοιτάει» προς τα κάτω οι πιθανότητες δείχνουν κορίτσι. Όποια συμβουλή και αν ακούσετε για να μαντέψετε το φύλο του παιδιού, αφήστε και ένα παραθυράκι ανοιχτό, για να μην ξαφνιαστείτε ή απογοητευτείτε όταν μάθετε στον υπέρηχο ότι έχετε αγόρι ενώ περιμένετε κοριτσάκι ή το αντίστροφο.