Αποφύγετε το άγχος της σύλληψης

Αποφύγετε το άγχος της σύλληψης

Το στρες μπορεί να επηρεάσει την γονιμότητά σας. Γι' αυτό και εμείς βρήκαμε 6 τρόπους να σας χαλαρώσουμε!

Το άγχος είναι από τους πρώτους εχθρούς των προσπαθειών σας να μείνετε έγκυος. Και επειδή είναι κάτι που μπορεί να καταπολεμηθεί σας προτείνουμε μερικές λύσεις για να αποφύγετε τα αρνητικά συναισθήματα και την άσχημη ψυχολογία ενώ προετοιμάζεστε για μια από τις όμορφες περιόδους της ζωής σας.

  1. Εξομολογηθείτε τις σκέψεις σας. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα αν εκμυστηρευτείτε τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας σε κάποιον κοντινό σας φίλο, ακόμα και αν είναι ο μόνος που γνωρίζει ότι προσπαθείτε να κάνετε μωρό.
  2. Ακολουθήστε μια τεχνική χαλάρωσης. Δοκιμάστε διάφορες λύσεις για να διαπιστώσετε τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί και σας ηρεμεί. Μπορεί να προτιμάτε τις βαθιές ανάσες, την ακρόαση μουσικής, την ανάγνωση ενός βιβλίου ή το μασάζ.
  3. Εστιάστε στον εαυτό σας.Είναι η ώρα να βάλετε σε προτεραιότητα και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, χωρίς ενοχές ότι οι άλλοι θα σας χαρακτηρίσουν εγωκεντρικούς. Είναι σημαντικό να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας οι δραστηριότητες που σας ευχαριστούν «ρουφούν» το άγχος από μέσα σας.
  4. Γυμναστείτε. Εκτός από το ότι η άσκηση σας βοηθά να συλλάβετε (δείτε πως εδώ), απελευθερώνει ενδορφίνες που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Η γιόγκα, το τρέξιμο ή απλώς ένα γρήγορο περπάτημα θα σας χαλαρώσουν σίγουρα. Δοκιμάστε τα!
  5. Υιοθετήστε συγκεκριμένες συνήθειες για τον ύπνο.Χρειάζεται να ξεκουράζεστε για να έχετε ενέργεια και να υιοθετήσετε συγκεκριμένες συνήθειες πριν από τον ύπνο για να σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι. Μετατρέψτε ακόμα την κρεβατοκάμαρά σας σε «ησυχαστήριο» φτιάχνοντας την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για ύπνο.
  6. Φροντίστε το σώμα σας. Ακολουθήστε υγιείς διατροφικές συνήθειες και ελαφριά άσκηση και γενικά φροντίστε το σώμα σας για να νιώσετε καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.