Ένα test θα δείξει…

Ένα test θα δείξει…

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης

Τη στιγμή που θα κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης και θα περιμένετε γεμάτη αγωνία, λαχτάρα και ανυπομονησία το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα τη θυμάστε για αρκετό καιρό, ειδικά όταν κρατάτε το ζουζούνι σας στην αγκαλιά σας. Είναι βέβαια παράξενο το πώς αυτό το αντικείμενο (το οποίο μάλιστα πριν θα έχετε ουρήσει), σας …ανακοινώνει το πιο σημαντικό νέο της ζωής σας, αλλά αυτός είναι ο πιο εύκολος και σύντομος τρόπος για να μάθετε πόσα θα αλλάξουν τους επόμενους μήνες. Πάμε να δούμε τι να έχετε κατά νου πριν κάνετε το τεστ.

  • Το τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύει την χοριακή γοναδοτροπίνη (bCG), την ορμόνη τα επίπεδα της οποίας αυξάνονται μετά την σύλληψη.
  • Κάντε το τεστ τις πρώτες ημέρες καθυστέρησης, όταν τα επίπεδα της χoριακής γοναδοτροπίνης είναι υψηλά. Αντοτεστβγειαρνητικό, μηναπογοητευτείτε. Επαναλάβετέ το κάποιες ημέρες αργότερα.
  • Κοιτάξτε το αποτέλεσμα εντός του συγκεκριμένου ορίου αναμονής, σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν το αφήσετε στην άκρη για να το δείτε αργότερα πιθανόν να πάρετε λανθασμένο αποτέλεσμα.
  • Προτιμήστε να κάνετε το τεστ τις πρωινές ώρες για ακριβέστερο αποτέλεσμα, μιας και τα ούρα σας τότε έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση σε χoριακή γοναδοτροπίνη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα έχετε λάθος αποτέλεσμα αν πραγματοποιήσετε το τεστ κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Μάθετε και αυτό!

Ο κύκλος ξεκινάει από την πρώτη ημέρα της περιόδου και διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Στις 2 εβδομάδες περίπου ξεκινάει η ωορρηξία και η γονιμοποίηση από το σπέρμα μπορεί να γίνει εντός 48 ωρών. Επειδή όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς πότε έγινε σύλληψη, ο γιατρός σας για να ορίσει το χρονικό διάστημα που είστε έγκυος θα μετρήσει τις ημέρες υπολογίζοντας από την αρχή του κύκλου σας, από την πρώτη ημέρα δηλαδή της τελευταίας σας περιόδου.   

Διαβάστε περισσότερα στοάρθρο μας: «Test Εγκυμοσύνης: Υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος;».