Εμπρός μαρς για απώλεια κιλών!

Εμπρός μαρς για απώλεια κιλών!

Νέα έρευνα του Harvard Medical School της Βοστόνης μελέτησε το περπάτημα ως μέσο απώλειας των κιλών που άφησε πίσω της η εγκυμοσύνη.

Μπορεί να μην ζείτε κοντά στην φύση και να μην έχετε την ευκαιρία για μια ευεργετική βόλτα στο δάσος, αλλά μήπως έχει έρθει η ώρα να αναζητήσετε κοντινούς χώρους πρασίνου για να κάνετε τις βόλτες σας; Πιθανότατα, αν λάβετε υπόψην την νέα έρευνα του Harvard Medical School και παλεύετε ακόμα να χάσετε κιλά της εγκυμοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ισχυρίζονται πως οι γυναίκες που περπατούν λίγη ώρα κάθε μέρα χάνουν ευκολότερα τα περιττά κιλά που τους άφησε η εγκυμοσύνη. Το ίδιο ισχύει και για όσες βλέπουν λιγότερες ώρες τηλεόραση και για όσες καταναλώνουν τροφές με χαμηλά λιπαρά.Αυτοί οι τρεις παράγοντες φαίνεται να λειτουργούν αθροιστικά υπέρ της απώλειας κιλών.

Πως το ξέρουμε; Οι ερευνητές ζήτησαν από ένα δείγμα 902 γυναικών να περιγράψει τις συνήθειες σχετικά με την διατροφή, την τηλεθέαση και το περπάτημα, 6 μήνες μετά την γέννα. Θετικά αποτελέσματα παρουσίασαν όσες περπατούσαν τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, έβλεπαν τηλεόραση λιγότερο από δυο ώρες και έτρωγαν τροφές χαμηλές σε λιπαρά. Σε σύγκριση με όσες προτιμούσαν να παρακολουθούν τηλεόραση είχαν κατά 77% λιγότερες πιθανότητες να διατηρήσουν 4,5 ή περισσότερα κιλά.

Τι λέτε, κορίτσια; Είναι ώρα να φορέσουμε τα αθλητικά μας;