6 λόγοι για να φάτε σοκολάτα στην εγκυμοσύνη

6 λόγοι για να φάτε σοκολάτα στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη δεν είναι λόγος να αποκλείσετε την σοκολάτα παντελώς από την διατροφή σας!

 

Στην περίπτωση που χρειάζεστε μια καλή δικαιολογία για να «τσακίσετε» μία, οι έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα (κυρίως η μαύρη) έχει πολλά οφέλη για εσάς και το μωρό σας. 

1. Η μαύρη σοκολάτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θεοβρωμίνη, μια φυσική χημική ουσία που  βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία διευκολύνοντας τη ροή του αίματος και κατά συνέπεια τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στο έμβρυο. Επιπλέον, έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Γέιλ έδειξε ότι στον ομφάλιο λώρο των μωρών των γυναικών που τρώνε σοκολάτα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση θεοβρωμίνης.

2. Σύμφωνα με έρευνα του 2008, η τακτική κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας στην εγκυμοσύνη μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της προεκλαμψίας, μιας ιδιαίτερα σοβαρής επιπλοκής που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας και του μωρού. 

3. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο που είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, καθώς ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης.

4. Τα φλαβονοειδή, ουσίες που υπάρχουν σε μεγάλη συγκέντρωση στη σοκολάτα είναι ιδιαίτερα ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες έχουν τοξική δράση για τον οργανισμό. Θυμηθείτε: όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα τόσο πιο πλούσια είναι σε φλαβονοειδή.

5. Η σοκολάτα βελτιώνει τη διάθεση, καθώς συμβάλλει στην έκκριση ενδορφινών, των νευροδιαβιβαστών που είναι υπεύθυνοι για το αίσθημα ευφορίας αλλά και για τη μείωση της αίσθηση του πόνου. 

6. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να ρίξει τις τιμές της «κακής» χοληστερίνης (LDL) έως και κατά 10%. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και εφόσον δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα που σας αναγκάζει να ακολουθείτε αυστηρούς κανόνες διατροφής (π.χ. διαβήτη) μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε τόσο λίγη σοκολάτα.

Πηγή: imommy.gr