Εγκυμοσύνη στις γιορτές

Εγκυμοσύνη στις γιορτές

Οδηγός επιβίωσης στις γιορτές ενώ είστε έγκυος

 

Ποιο είναι το μυστικό για να περάσετε ευχάριστα και κυρίως ξεκούραστα τις γιορτές ενώ είστε έγκυος; Να χαμηλώσετε ταχύτητα ενώ όλοι αρχίζουν να επισπεύδουν τις ετοιμασίες για τα τραπέζια, τις συναθροίσεις και τα δώρα. Η προτεραιότητά σας είναι η ξεκούραση και η υγεία του εμβρύου, επομένως αφήστε τους άλλους να κάνουν όλα όσα χρειάζονται.

Φέρτε τις γιορτές στα μέτρα σας. Την επόμενη χρονιά θα περάσετε τις γιορτές παρέα με το μωρό σας, το οποίο θα χρειάζεται την απόλυτη προσοχή σας, συνεπώς φροντίστε φέτος να κάνετε ό, τι σας ευχαριστεί και κυρίως τα πράγματα που δεν θα είναι τόσο απλό να κάνετε με ένα μωρό. Για παράδειγμα, θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι με τον σύντροφό σας και σας το επιτρέπει ο γιατρός σας; Σπεύσατε!

Κοιμηθείτε. Οι αργίες και τα σαββατοκύριακα είναι μια ευκαιρία για ύπνο νωρίς το βράδυ ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επωφεληθείτε λοιπόν από τον ελεύθερο χρόνο χωρίς να νιώθετε υποχρέωση ότι πρέπει να ξενυχτάτε μέχρι το πρωί στα πάρτι και τις συναθροίσεις.

Αναζητήστε βοήθεια. Επειδή ο φόρτος εργασίας κατά τη διάρκεια των γιορτών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος από άλλες ημέρες, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τον σύντροφό σας ή από συγγενείς και μην νιώθετε άσχημα αν είστε καλεσμένη κάπου για φαγητό και δεν πλύνετε τα πιάτα.

Μειώστε τους ρυθμούς.Επειδή προφανώς θα έχετε να ασχοληθείτε με τον στολισμό του σπιτιού, με τα γλυκά και με την αγορά δώρων, φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν και προσπαθήστε να μην τα αναβάλλετε για τις τελευταίες ημέρες. Εστιάστε σε ένα ή δύο πράγματα κάθε φορά και ολοκληρώστε τις απαραίτητες δουλειές σταδιακά και χωρίς πίεση.

Αγοράστε δώρα χωρίς κόπο. Το σώμα σας είναι ήδη απασχολημένο με την δημιουργία νέα ζωής, οπότε καλό θα ήταν να μην το φορτώσετε με ατέλειωτες βόλτες στα μαγαζιά για να βρείτε τα «ιδανικά» δώρα. Αντ’ αυτού, φτιάξτε μια λίστα και στείλτε τον σύντροφό σας, την μητέρα σας ή την καλύτερή σας φίλη (άλλωστε λατρεύει το shopping therapy) να πραγματοποιήσει τις αγορές. Εάν αυτό είναι αδύνατον, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για online αγορές. Ό,τι θέλετε μπορείτε να το παραγγείλετε από τη άνεση του σπιτιού σας και, μάλιστα, να σας το παραδώσουν στην πόρτα σας!

Μην στερηθείτε τα πάντα.Φυσικά δεν θα πιείτε αλκοόλ ούτε θα δοκιμάστε κάθε είδους λιχουδιά που υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι, αλλά μην στερηθείτε τα πάντα. Διατηρώντας μια ισορροπία μην αρνηθείτε να γευτείτε κάποια από τα αγαπημένα σας γλυκά, αλλά φροντίστε να υπάρχει ένα μέτρο, τρώγοντας λόγου χάρη στο σπίτι σας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Μην κάνετε μεγαλεπήβολα σχέδια. Εάν η ημερομηνία τοκετού πλησιάζει, μην βιαστείτε να κλείσετε κάτι μεγάλο για το βράδυ των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να αποφασίσει να σας φέρει το δώρο σας λίγο νωρίτερα και να πάνε τσάμπα η προκαταβολή για ρεβεγιόν στο Μεγάλη Βρετανία!