6 Τρόποι να Συνδεθείτε με το Έμβρυο

6 Τρόποι να Συνδεθείτε με το Έμβρυο

Είτε αναμένετε με λαχτάρα την γέννηση του παιδιού σας είτε έχετε μπερδεμένα συναισθήματα, αυτοί οι 6 τρόποι θα σας φέρουν πιο κοντά με το έμβρυο.

Βρίσκεται εκεί, μέσα στην φουσκωμένη σας κοιλιά. Η γνώση αυτή όμως δεν είναι αρκετή για να νιώσετε την σύνδεση που αποζητάτε. Θέλετε να το νιώσετε, να το ακούσετε, να αναπτύξετε τον δεσμό σας μαζί του μία ώρα αρχύτερα...

Ακολουθούν 6 τρόποι για να πετύχετε τον σκοπό σας!

1. Επενδύστε σε ένα στηθοσκόπιο. Το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης (όχι νωρίτερα γιατί μπορεί να μην ακούτε τίποτα και να σας πιάσει πανικός) μπορείτε να περνάτε τα βράδια σας χαλαρώνοντας και ακούγοντας τις κινήσεις και τους χτύπους της καρδιάς του.

2. Αγοράστε παιδικά βιβλία. Μπορείτε να του τα διαβάζετε για να ακούει την φωνή σας αλλά και να τα χρησιμοποιείτε για να οραματίζεστε την στιγμή που θα του τα εξιστορείτε κρατώντας το αγκαλιά.

3. Φτιάξτε του κάτι. Εάν ξέρετε πλέξιμο μπορείτε να του ετοιμάσετε μια κουβέρτα ή απλώς ένα σκουφάκι. Εάν ξέρετε ράψιμο μπορείτε να βρείτε στο pinterestχίλια δυο πατρόν για παπουτσάκια, φορμάκια και ό,τι άλλο φανταστείτε. Εάν είστε καλή στις κατασκευές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα mobileγια την κούνια του και ούτω καθεξής. Δεν έχει τόση σημασία το τι θα φτιάξετε αλλά το ότι κατά την διαδικασία θα σας συντροφεύει η σκέψη του να το χρησιμοποιεί.

4. Αγοράστε του ένα παιχνίδι αγκαλιάς. Συνήθως το αγαπημένο αντικείμενο των παιδιών είναι εκείνο το πρώτο πάνινο παιχνίδι που αρνούνται να εγκαταλείψουν ακόμα κι όταν από την φθορά δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τι είναι. Αγοράζοντας, λοιπόν, το πρώτο αυτό παιχνίδι θα μπορείτε να το φανταστείτε να το κρατάει, να μην το αφήνει, να κλαίει όταν δεν το βρίσκει και να ηρεμεί σχεδόν μαγικά την στιγμή που θα ξαναβρεθεί στην αγκαλιά του.

5. Μιλήστε του, τραγουδήστε του και χαϊδέψτε την κοιλιά σας. Μιλώντας στην κοιλιά σας και χαϊδεύοντάς την εκκρίνονται στον οργανισμό σας ενδορφίνες που κάνουν και εσάς πιο ήρεμες και χαρούμενες αλλά και το μωρό σας πιο «ευτυχισμένο».

6. Βρείτε από νωρίς το όνομά του. Δίνοντας όνομα στο μωρό πριν γεννηθεί το κάνετε αυτόματα μέλος της οικογένειάς σας. Δεν είναι «το μωρό», είναι η μικρή Αθηνά, ο μικρός Μάριος κοκ.