Εγκυμοσύνη: Επιβιώστε στην καλοκαιρινή ζέστη

Εγκυμοσύνη: Επιβιώστε στην καλοκαιρινή ζέστη

10 tips για μια άνετη καλοκαιρινή εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη φαίνεται να είναι πιο άβολη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το επιπλέον βάρος που σας δυσκολεύει αλλά και η αυξημένη ευαισθησία στην θερμότητα είναι οι κυριότερε αιτίες δυσφορίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα ευχαριστηθείτε το φετινό καλοκαίρι. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips & tricks «επιβίωσης».

1) Πίνετε νερό

Ναι, φυσικά, αυτό θα σας κάνει να επισκέπτεστε την τουαλέτα πολύ πιο συχνά αλλά είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένη για δύο. Εμπλουτίστε το νερό σας με παγωμένες φέτες φρούτων (φράουλες, πεπόνι, ροδάκινο κοκ.) για επιπλέον γεύση.

2) Μειώστε το αλάτι

Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση και κάνει τους αστραγάλους σας να πρήζονται. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού.

3) Αποφύγετε να βγαίνετε έξω τις ώρες αυξημένης ζέστης

Εάν έχετε εξωτερικές δουλειές επιλέξτε να τις κάνετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αποφύγετε, όσο είναι εφικτό, να βγαίνετε έξω μεταξύ 12-4.

4) Συχνάζετε σε μέρη με κλιματισμό

Εάν θέλετε να ψωνίσετε και οι μόνες διαθέσιμες ώρες είναι οι μεσημεριανές, επιλέξτε μέρη που διαθέτουν κλιματισμό (εμπορικά κέντρα, μεγάλα supermarketκοκ.) ή μαγαζιά που βρίσκονται στην γειτονιά σας. Κι επειδή το να μένετε σπίτι μπορεί να γίνει απίστευτα βαρετό πάρτε τον σύντροφό σας και πηγαίνετε κινηματογράφο.

5) Ντυθείτε κατάλληλα

Μπορεί να νομίζετε πως τα κοντομάνικα ρούχα είναι ο τρόπος να αποφύγετε την ζέστη, όμως αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές. Προτιμήστε ελαφριά μακρυμάνικα ρούχα από φυσικές ίνες σε ανοιχτά χρώματα και μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό και το καπέλο.

6) Χρησιμοποιήστε σπρέι νερού

Φωνάξτε «Μαρούσκα, το evian» και ψεκαστείτε για να διώξετε αυτόματα την πυράδα που καίει το πρόσωπο και το σώμα σας.

7) Τοποθετήστε στο μέτωπο κρύες κομπρέσες

Η γιαγιάδες μας το ήξεραν. Καιρός να το εφαρμόσουμε κι εμείς! Εάν νιώθετε πως ζεσταίνεστε ξαπλώστε στον καναπέ, τοποθετήστε τα πόδια ψηλά για να μειώσετε το πρήξιμο και τοποθετήστε μια βρεγμένη πετσέτα στο μέτωπό σας.

8) Φάτε έξυπνα

Τους καλοκαιρινούς μήνες η διατροφή σας πρέπει να είναι ελαφριά. Αφήστε τα κοκκινιστά και πικάντικα φαγητά για τον χειμώνα και επιλέξτε δροσερές σαλάτες, φρούτα, ωμά λαχανικά, ψάρια κοκ.

9) Κάντε συχνά ντους

Όποτε νιώθετε δυσφορία και έχετε την ευκαιρία, πηδήξτε στην μπανιέρα και κάντε ένα χλιαρό (όχι ζεστο, όχι κρύο) ντους. Θα αναζωογονηθείτε άμεσα.

10) Πηγαίνετε στην θάλασσα ή την πισίνα

Η Ελλάδα είναι γεμάτη παραλίες ενώ τα ξενοδοχεία στα μεγάλα αστικά κέντρα διαθέτουν πισίνες για το κοινό. Αδράξτε την ευκαιρία για να γυμναστείτε και να δροσιστείτε. Φυσικά, θα πρέπει πιο πριν να έχετε επιβεβαιώσει πως η θάλασσα είναι καθαρή και πως η πισίνα τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

ExtraTip: Επειδή η ζέστη προκαλεί επιπλέον πρήξιμο, καλό είναι να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας δαχτυλίδια. Δεν θέλετε να σας τα κόψουν!

 Αγόρασέ το!  

B1956JoJo Family Σκηνή με UPF 50 + Προστασία & Κουνουπιέρα

Η σκηνή προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, άμμο, ανέμους και.. έντομα για όλη την οικογένεια. Τέλειο για τις διακοπές ή για τον κήπο. Ιδανικό για ξεκούραση, για να θηλάσετε το μωρό ή ακόμη και για να φυλάτε τα προσωπικά σας είδη όταν είσαστε στην παραλία. Ανοίγει σε δευτερόλεπτα και έχει τσέπες για γέμισμα με πέτρες ή άμμο ώστε να μένει σταθερή στη θέση της (περιέχει και ειδικά μανταλάκια). Διαστάσεις: 120 (ύψος) x 220 X 120εκ (διάμετρο). Συμπεριλαμβάνεται τσάντα αποθήκευσης (διαστάσεις 60εκ διάμετρο). Με UPF 50+ προστασία από τον ήλιο.

Τιμή: €88,90

Βρείτε το στο Cosycorner.gr>