Τρυφερές στιγμές στην εγκυμοσύνη

Τρυφερές στιγμές στην εγκυμοσύνη

Προσαρμόστε τις τρυφερές στιγμές με τον σύντροφό σας στις αλλαγές της εγκυμοσύνης και του τοκετού

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν χρειάζονται και πάρα πολλά για να μετατραπεί το σεξ σε πραγματική πρόκληση ή, καμιά φορά, σε δύσκολο εγχείρημα. Οι καμπύλες στο σώμα σας, η ναυτία, το πρησμένο στήθος, η συχνοουρία αλλά και οι σκέψεις που είναι προσανατολισμένες στο έμβρυο μπορεί να αναστέλλουν την λίμπιντο ανά διαστήματα. Μετά τον τοκετό δε η πραγματικότητα θα είναι πολύ διαφορετική και πιθανόν να αναρωτιέστε με ποιον τρόπο θα βλέπει πλέον ο σύντροφός σας το σώμα σας.

Μην ξεχνάτε ότι κατά την περίοδο της κύησης δεν αλλάζετε μόνο εσείς αλλά και εκείνος. Επομένως το ζητούμενο είναι να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας σε σχέση με το πώς εκδηλώνεστε μεταξύ σας και πώς δείχνετε τρυφερότητα και αγάπη ανάλογα με τις αλλαγές που βιώνετε. Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σεξ. Είναι μια περίοδος που θα ανακαλύψετε και άλλους τρόπους για να συνδεθείτε συναισθηματικά σε βαθύτερο επίπεδο. 

1ο τρίμηνο

Είναι σαν να έχετε πατήσει μόλις το πόδι σας σε μια ανεξερεύνητη χώρα και αυτό το γλυκό αίσθημα αναμονής είναι που δημιουργεί ακόμα ένα δεσμό μεταξύ σας. Σε αυτή τη φάση, βιώνοντας και τις σωματικές αλλαγές που φέρνει η εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη φυσική σας επαφή με απλές τρυφερές κινήσεις.

Tryferotita egkumosini

Κρατήστε του το χέρι. Αυτή η απλή χειρονομία θα σας μεταφέρει ίσως στην αρχή της σχέσης σας, όταν κρατιόσασταν χέρι με χέρι και κάνατε βόλτες στα πρώτα ραντεβού. Τώρα που εσείς σκέφτεστε σαν μαμά πριν ακόμα γεννήσετε και εκείνος λάμπει από ευτυχία κάθε φορά που επιστρέφετε από τον γιατρό, το να κρατιέστε από το χέρι, δηλώνει με τον πιο ρομαντικό τρόπο ότι έχετε ο ένας τον άλλον και ότι βιώνετε μαζί αυτή την περίοδο.

Αγκαλίτσες και φιλάκια. Ακόμα και αν σας ταλαιπωρούν οι πρωινές ναυτίες, κάντε μια παραπάνω προσπάθεια να αγκαλιάζετε και να φιλάτε τον σύντροφό σας. Θα τον καθησυχάσετε αν δεν ξέρει με ποιον τρόπο να συμπεριφερθεί για να σας απαλύνει από τα συμπτώματα ή τις ψυχολογικές μεταπτώσεις και θα του δείξετε πως είστε ακόμα εδώ και πως τον αγαπάτε το ίδιο.

2ο τρίμηνο

Μπαίνετε στο στάδιο όπου τα πάντα μοιάζουν να ηρεμούν (από τα συμπτώματα μέχρι τη διάθεσή σας) και νιώθετε πως είστε μια νέα εκδοχή του παλιού σας εαυτού.

Αυξημένη λίμπιντο. Στο δεύτερο τρίμηνο πιθανόν η λίμπιντό σας να αυξηθεί. Παράλληλα η αύξηση της προγεστερόνης και των οιστρογόνων προκαλούν μεγαλύτερη ευαισθησία στο στήθος και τις θηλές και μεγαλύτερη ροή αίματος στην πυελική χώρα. Επομένως αν δεν έχετε επιπλοκές, είναι η κατάλληλη περίοδος για να περάσετε στη δράση! Απαλλαγμένοι από το άγχος μιας εγκυμοσύνης (που πιθανόν να διέτρεχε την ερωτική σας ζωή πριν αποφασίσετε να κάνετε παιδί) και έχοντας τη δυνατότητα να εξερευνήσετε σημεία του σώματός σας που αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στο άγγιγμα, θα βιώσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Πολεμήστε τις ανασφάλειες. Την ίδια περίοδο οι πλούσιες καμπύλες σας ίσως προκαλέσουν ένα μικρό πλήγμα στην αυτοπεποίθησή σας. Ίσως αναρωτιέστε αν είστε ακόμα σέξι ή αν ο σύντροφός σας σας βλέπει το ίδιο ερωτικά με πριν. Εστιάστε στις θετικές αλλαγές: στα μαλλιά σας και το δέρμα σας που λάμπει, στο γεμάτο στήθος σας και μην επιτρέψετε στις αμφιβολίες και στις ανασφάλειες να σας βασανίζουν. Ο σύντροφός σας μπορεί να νιώσει αρχικά λίγο αμήχανος μπροστά στις αλλαγές του σώματός σας αλλά και μόνο το γεγονός ότι αυτές οι καμπύλες υπάρχουν εξαιτίας του θαύματος που συντελείται, βλέπει μπροστά του μόνο ομορφιά.

66474 48892_thumb

3ο τρίμηνο

Επιστρέφουμε πάλι σε μια περίοδο με μικρές δυσκολίες, όπως οι διακοπές οποιαδήποτε δραστηριότητας για να επισκεφθείτε την τουαλέτα, το επιπλέον βάρος, οι πρησμένοι αστράγαλοι. Τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε μπρος στη φαντασία σας γιατί το σεξ δεν είναι πλέον δεδομένο, όπως το προηγούμενο τρίμηνο. Μια λύση είναι το μασάζ, που αφενός θα σας χαλαρώσει αφετέρου μπορεί να σας ξυπνήσει την επιθυμία. Αν τελικά το ένα φέρει το άλλο και καταλήξετε στο κρεβάτι, θα χρειαστεί ίσως να πειραματιστείτε με διάφορες στάσεις μέχρι να διαπιστώσετε ποια σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η λύση του στοματικού έρωτα, ίσως με μερικές παραλλαγές αν ο σύντροφός θέλει να βλέπει και το πρόσωπό σας.

Μετά τον τοκετό

Φοβάστε ότι μετά τον τοκετό το σεξ δεν θα είναι ποτέ το ίδιο; Μην ανησυχείτε. Αφού ξεπεράσετε το άγχος της «πρώτης φοράς» θα ανακαλύψετε ξανά όλα αυτά που σας ευχαριστούν.  Για να χαλαρώσετε, φτιάξτε ατμόσφαιρα, ανάψτε κεριά, φιληθείτε και φροντίστε από πριν να έχετε προμηθευτεί σέξι εσώρουχα. Μιλήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας και ενημερώστε τον αν κάτι σας προκαλεί πόνο. Πιθανόν να χρειαστεί μεγαλύτερη τρυφερότητα αν έχετε κάνει επισιοτομή (τομή στο περίνεο κατά τον τοκετό).

 Η εμπειρία ενδέχεται να είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή πριν τον τοκετό, αλλά η ελαστικότητα και η πλήρης αίσθηση του τι συμβαίνει εκεί κάτω θα επιστρέψει σύντομα και σε 3 μήνες περίπου θα νιώθετε ακριβώς όπως και πριν την εγκυμοσύνη. Ακόμα και αν η «πρώτη φορά» δεν σας ικανοποιήσει απόλυτα δώστε έμφαση στον ισχυρό δεσμό που υπάρχει μεταξύ σας, ο οποίος διαρκώς εξελίσσεται μεγαλώνοντας το παιδί σας.