Τι να παραγγείλετε στο εστιατόριο;

Έγκυος σε εστιατόριο

Τρόποι να κάνετε τις σωστές επιλογές όταν είστε έγκυος και βγαίνετε έξω για φαγητό.

Είναι δύσκολο να ακολουθήσετε υγιεινή διατροφή, όταν είστε αναγκασμένη να βγαίνετε κάθε τρεις και λίγο έξω για φαγητό, όπως για επαγγελματικά δείπνα ή απαντώντας σε προσκλήσεις φίλων και συγγενών. Ωστόσο, υπάρχει λύση να συνεχίσετε να τρώτε σωστά και ισορροπημένα με τα παρακάτω απλά tips.

1. Διαβάστε προσεκτικά τον κατάλογο και αναζητήστε τις λέξεις-κλειδιά: βραστό, ψητό, σχάρας, στον ατμό. Επίσης, επιλέξτε ανάμεσα σε κοτόπουλο ή καλοψημένο άπαχο μοσχάρι ή κάποιο φρέσκο, μικρού ή μεσαίου μεγέθους, ψάρι. Επίσης, αν το κυρίως πιάτο περιέχει κάποια πολύ βαριά σάλτσα ζητήστε να σας την σερβίρουν στο πλάι για να μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα των λιπαρών.

2. Ρωτήστε με τι συνοδεύεται το πιάτο σας και ζητήστε να σας το γαρνίρουν με σαλάτα, ψητά ή βραστά λαχανικά, πατάτες φούρνου ή άγριο ρύζι. Ακόμα κι αν δεν προβλέπετε μπορούν να κάνουν μια εξαίρεση για μια γυναίκα σε ενδιαφέρουσα.

3. Εάν συνηθίζετε να παίρνετε πρώτο πιάτο, προτιμήστε κάποια σαλάτα με ελαφρύ dressing, ζυμαρικά ολικής άλεσης ή μια σούπα. Κάποια με βάση λαχανικά ή όσπρια είναι άριστη επιλογή. Αποφύγετε, όμως, τις πολύ παχυντικές επιλογές, όπως είναι η καλαμποκόσουπα ή όσες περιέχουν κρέμα γάλακτος.Έγκυος σε εστιατόριο

4. Επίσης, φερθείτε έξυπνα και μείνετε μακριά από το άσπρο ψωμί. Εάν μπορείτε να επιλέξετε προτιμήστε κάποιο ολικής άλεσης (εάν δεν υπάρχει στο καλάθι ζητήστε μήπως έχουν στην κουζίνα) και αλείψτε με μέτρο το βούτυρο ή την πάστα που πιθανώς θα σας σερβίρουν ως ορεκτικό.

5. Σκεφτείτε τα φρούτα ως επιλογή επιδορπίου, τα οποία και θα σας ικανοποιήσουν και θα σας δώσουν θρεπτικά συστατικά χωρίς επιπλέον ζάχαρη ή λιπαρά. Εάν, όμως, τα φρούτα δεν είναι η λύση που ζητάτε, στραφείτε στο άπαχο γιαούρτι με μια μικρή ποσότητα γλυκό του κουταλιού ή σε κάποιο σορμπέ. Τέλος, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε κάποιο «σκληρό» γλυκό του καταλόγου ζητήστε να το μοιραστείτε με κάποιον ή ακολουθήστε την λογική των «δύο κουταλιών».