Τις βιταμίνες σας, παρακαλώ!

Τις βιταμίνες σας, παρακαλώ!

5 tips για τις βιταμίνες εγκυμοσύνης

*Με την συνεργασία του μαιευτήρα-χειρουργού γυναικολόγου MD, DRCOG, DFSRH, διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Καλογήρου.

Οι βιταμίνες εγκυμοσύνης είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε κατά την κύηση. Θα πρέπει να σας γίνουν συνήθεια καθημερινή, ενώ αν υποφέρετε από ναυτίες καλό είναι να βρεθεί μια λύση για να μπορεί ο οργανισμός σας να απορροφά τα πολύτιμα συστατικά τους. Σας παρουσιάζουμε 5 πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη τη λήψη των βιταμινών εγκυμοσύνης. 

Με γεμάτο στομάχι.Πριν πάρετε τις βιταμίνες εγκυμοσύνης, καλό είναι να φάτε ένα μικρό γεύμα ή ένα ελαφρύ snack, όπως π.χ. ένα τοστ, κρακεράκια ή δημητριακά. Το γεμάτο στομάχι θα περιορίσει τη ναυτία και θα διευκολύνει την απορρόφηση των βιταμινών.

Αλλάξτε ώρα.Δεν χρειάζεται να είναι η λήψη των βιταμινών το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί, ειδικά αν υποφέρετε από ναυτίες. Πάρτε τις όταν αισθάνεστε καλύτερα, ακόμα και αν είναι τα μεσάνυχτα.

Μοιράστε τις.Οι περισσότερες από τις βιταμίνες της εγκυμοσύνης μπορεί να κοπούν με ένα κόφτη χαπιών. Έτσι μπορείτε να πάρετε τη μισή μετά το πρωινό και την άλλη μισή μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Συνοδέψτε τις με νερό.Μια γουλιά νερό θα σας βοηθήσει στην κατάποση, αλλά ένα ολόκληρο ποτήρι νερό θα απαλύνει τις παρενέργειες, σε περίπτωση που οι βιταμίνες επιδεινώνουν το αίσθημα της ναυτίας.

Μιλήστε στον γιατρό σας.Αν έχετε προβλήματα με την καθημερινή δόση των βιταμινών εγκυμοσύνης, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Υπάρχουν, άλλωστε διάφορες μάρκες και τύποι βιταμινών, επομένως κάποιες από αυτές ενδεχομένως να σας ταιριάζουν περισσότερο.