Αποφύγετε την αφυδάτωση

Αποφύγετε την αφυδάτωση

Πώς να αποφύγετε την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κατανάλωση υγρών είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το εαυτό σας και το παιδί σας. Το σώμα σας χρειάζεται παραπάνω υγρά για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εγκυμοσύνης, όπως και για να παράγει επιπλέον αίμα για το μωρό σας. Η κατανάλωση των απαιτούμενων υγρών λειτουργεί ως ασπίδα στη δυσκοιλιότητα, τις αιμορροΐδες και την ουρολοίμωξη, συμπτώματα συχνά κατά την εγκυμοσύνη.

  • Η αφυδάτωση μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στα ταξίδια, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή σε μέρη με υψηλές θερμοκρασίες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αφουγκράζεστε το σώμα σας. Το πρώτο σημάδι είναι η αίσθηση της δίψας. Άλλα σημάδια είναι τα σκούρα κίτρινα ούρα και ξηρότητα στο στόμα και τη μύτη.
  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας φροντίστε να πίνετε 6 με 8 ποτήρια υγρών (περίπου των 2l) συν ένα ποτήρι ίδιας χωρητικότητας για κάθε ώρα ελαφριάς άσκησης.
  • Το γάλα και το νερό είναι οι… σύμμαχοί σας! Εάν θέλετε να δώσετε γεύση στο νερό προσθέστε απλά λίγο λεμόνι (Νο.1 για τις ναυτίες) ή πορτοκάλι ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.
  • Οι χυμοί μπορεί να είναι μέρος των υγρών που καταναλώνετε αλλά καθώς έχουν πολύ ζάχαρη καλύτερα να καταναλώνετε μικρές ποσότητες, ενώ όποτε μπορείτε προτιμήστε τους φυσικούς χυμούς φρούτων ή λαχανικών.

Αποφύγετε την αφυδάτωση

  • Προσοχή! Εάν πάτε διακοπές κάπου που το νερό της βρύσης δεν είναι σίγουρο ότι είναι πόσιμο, φροντίστε να έχετε μαζί σας εμφιαλωμένο νερό.
  • Στα αεροπλάνα φροντίστε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης καθώς ο αέρας στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι ξηρός.