Τα 9 πρόσωπα της εγκυμοσύνης

Τα 9 πρόσωπα της εγκυμοσύνης

Ποιες είναι οι "πολλαπλές προσωπικότητες" της εγκυμοσύνης;

Πόσοι τύποι εγκύων υπάρχουν; Πολλοί! Πόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά που προυπήρχαν, βγαίνουν στην επιφάνεια μαζί με την εγκυμοσύνη; Πολλά! Υπάρχουν, ωστόσο, και 9 «προσωπικότητες» που έχουν την τιμητική τους ασχέτως της εγκύου για την οποία μιλάμε. Αναγνωρίζετε στοιχεία του εαυτού σας, της φίλης σας ή της συντρόφου σας; Πολύ πιθανόν! Τα παρακάτω χαρακτηριστικά είναι τόσο συχνά που μοιάζουν- παρότι δεν είναι- γενικός κανόνας.

1. Αρχίζει να "παθιάζεται" με το φαγητό. Υπερηφανεύεται ότι το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι γεμάτα με όλων των ειδών τα τρόφιμα ή τουλάχιστον με όσα επιτρέπεται να καταναλώσει. Αν και η αλήθεια είναι πως πιο πολύ λαχταρά τα απαγορευμένα.

2.Βιώνει απότομες αλλαγές διάθεσης. Έχει ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με Ανησυχεί για τα πάντατην εγκυμοσύνη, τις αλλαγές στο σώμα της και την καθημερινότητά της. Τη μια στιγμή αισθάνεται χάλια και την άλλη στιγμή υπέροχα. Χθες ήθελε να βάψει το παιδικό δωμάτιο κίτρινο και σήμερα προτιμά ένα βαθύ πράσινο.

3.Ανησυχεί για τα πάντα. Σπαταλά τις μέρες και τις νύχτες της και αναρωτιέται «τι θα γίνει αν ήμουν ήδη έγκυος την ημέρα εκείνη που ήπια τρία ποτά;», «αν δεν μπορώ να κοιμάμαι καλά στο πλάι;», «αν τα νερά σπάσουν ενώ είμαι στη δουλειά;», «αν κάτι δεν πάει καλά με το μωρό ή με εμένα;» και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

4.Ξεχνάει κάθε μέρα και πιο πολύ. Δεν μπορεί να θυμηθεί πού έχει παρκάρει το αυτοκίνητο ή μπορεί να φύγει από το σπίτι και να αφήσει την πόρτα ανοιχτή, ή να έχει ξεχάσει το πορτοφόλι ενώ έχει συγκεντρώσει τα πράγματα που χρειάζεται στο καρότσι του σουπερμάρκετ.

5. Γίνεται κάπως πιο "άγαρμπη". Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές που γίνονται στο σώμα της και δεν έχει την ακριβή αίσθηση του όγκου του σώματός της με αποτέλεσμα να συμβαίνει καμιά φορά να κουτουλάει ελαφρά στο ψυγείο ή στην πόρτα.

6.Είναι πιο συναισθηματική. Έχει αρχίσει και συμπαθεί πολύ το κλάμα που της βγαίνει αβίαστα για διάφορους λόγους, επειδή βλέπει τα παιδάκια να παίζουν στο Είναι ευτυχισμένηπάρκο ή τον ήλιο να χάνεται πίσω από το βουνό.

7 Παθαίνει μανία με τις πληροφορίες. Θέλει να μάθει τα πάντα σχετικά με την εγκυμοσύνη, με το πόσο μεγαλώνει το μωρό, τι είναι αυτή η κίνηση που νιώθει. Σερφάρει στο internet, αγοράζει βιβλία, διασταυρώνει πληροφορίες.

8.Είναι ευτυχισμένη. Αισθάνεται ζωντανή και όμορφη καθώς μια ζωή μεγαλώνει μέσα της. Νιώθει όμορφα για το σώμα της και το δείχνει ενώ οι αλλαγές δεν την πτοούν και πολύ.

9.Αντιμετωπίζει την κατάσταση με λογική. Προσπερνάει τα σκαμπανεβάσματα της εγκυμοσύνης. Έχει άγχος για τη μητρότητα αλλά αυτοπεποίθηση για το γάμο της και τον εαυτό της. Προφανώς δεν απολαμβάνει τους πόνους στην πλάτη, τις κράμπες, και τις άυπνες νύχτες αλλά ανακουφίζεται γιατί ξέρει πως όλα αυτά είναι προσωρινά και υποφέρονται μια χαρά όταν ξέρεις πως θα έχεις μια αγκαλιά από το μικρό σου και ένα δεσμό που θα κρατήσει για μια ζωή.