Τα σημάδια του καλού γιατρού

Τα σημάδια του καλού γιατρού

6 σημάδια για να βρείτε τον γιατρό που σας ταιριάζει!

Ο γυναικολόγος είναι ένας από τους βασικούς συνοδοιπόρους στο συναρπαστικό ταξίδι προς την μητρότητα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να σας υποστηρίζει, να σας συμβουλεύει και να φροντίζει για την υγιή πορεία της κύησης και του τοκετού. Πριν επιλέξετε τον κατάλληλο γιατρό για εσάς, φροντίστε να πληρεί κάποια βασικά κριτήρια.

Δείχνει ενδιαφέρον και σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια. Μπορεί αυτό να σας ως χαρακτηριστικό δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με τις γνώσεις και την ιατρική εμπειρία, αλλά ένας γιατρός που ενδιαφέρεται είναι πιο πιθανό να εντοπίσει τα συμπτώματα και να αναζητήσει την κατάλληλη θεραπεία. Επίσης είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα μαζί του γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να του κάνετε ερωτήσεις αλλά και να του εκθέσετε οποιοδήποτε προβληματισμό χωρίς να διστάζετε. Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ζεστός και σας αντιμετωπίζει με ενσυναίθηση θα μπορεί ευκολότερα να σας καθησυχάσει σε δύσκολες καταστάσεις.

Είναι ανοιχτός και ανταποκρίνεται σε όσα του λέτε. Ένας καλός γιατρός θα πρέπει να έχει τον χρόνο και τη διάθεση να σας ακούσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις αλλά και σε ό,τι σας ανησυχεί. Επίσης θα πρέπει να δίνει σημασία στις επιθυμίες σας (για παράδειγμα στο πώς επιθυμείτε να γεννήσετε) ή τουλάχιστον να τις συζητάει μαζί σας (αν κάτι δεν είναι εφικτό), ώστε να βρεθεί μια λύση. Είναι σημαντικό επίσης η φιλοσοφία του να ταιριάζει με τη δική σας.

Έχει γνώσεις και την ικανότητα να τις μοιράζεται.Δεν αρκεί μόνο να αντιμετωπίζει μεμονωμένα συμπτώματα, αλλά να έχει εξετάσει στο σύνολό της την υγεία και το ιστορικό σας και φυσικά να είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του.  Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχει τη διάθεση να σας μεταδώσει τη γνώση του, με κατανοητό τρόπο και να σας παρέχει ένα πλήθος πληροφοριών που αφορούν στην καθημερινότητά σας όσο είστε έγκυος, στα σημάδια που υποδηλώνουν ότι ξεκινάει ο τοκετός και στα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξετε, χωρίς φυσικά να σας τρομοκρατεί.

Έχει καλή φήμη. Πριν καταλήξει σε κάποιο γιατρό καλό ειναι να αναζητήσετε τις συστάσεις του. Ρωτήστε γνωστούς σας για να κάνετε συγκρίσεις ή και γιατρούς διαφορετικής ειδικότητας για να σας πουν τη γνώμη τους.  

Είναι διαθέσιμος.Είναι σημαντικό να σας δώσει οδηγίες για το πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του ακόμα και όταν δεν είναι στο ιατρείο του ή κατά τη διάρκεια της νύχτας και να δέχεται συχνά επισκέψεις στο ιατρείο του ώστε να μην δυσκολεύστε να κλείνετε ραντεβού.

Συνεργάζεται με το μαιευτήριο που θέλετε να γεννήσετε.Ένα ακόμα κριτήριο για την επιλογή του γιατρού σας είναι το μαιευτήριο στο οποίο εργάζεται καθώς στις αποφάσεις σας περιλαμβάνεται και το αν θέλετε να γεννήσετε σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο.