Σύμμαχος στην εγκυμοσύνη το καρπούζι!

Σύμμαχος στην εγκυμοσύνη το καρπούζι!

Το σούπερ καλοκαιρινό φρούτο είναι ευεργετικό για την εγκυμοσύνη σας

Αν το καλοκαίρι σας βρίσκει εν μέσω εγκυμοσύνης, έχετε ένα πολύ σημαντικό λόγο για να χαίρεστε. Και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι θα μπορείτε ελεύθερα να απολαύσετε ένα πολύτιμο για την εγκυμοσύνη σας φρούτο, το καρπούζι!

Δεν είναι μόνο ένα δροσερό φρούτο που θα χαρίσει ιδιαίτερη γεύση στις φρουτοσαλάτες, στα smoothies και στα επιδόρπια σας, αλλά και μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μάλιστα καταπραΰνει τα συμπτώματα της πρωινής ναυτίας, την καούρα και το φούσκωμα ενώ παράλληλα ενυδατώνει. Το καρπούζι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό σε ποσοστό 92% ενώ τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη των μυϊκών κραμπών του τρίτου τριμήνου. Μάλιστα, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα λυκοπένης από ότι η ντομάτα, μια αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές ασθένειες ενώ ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Και οι ευεργετικές του ιδιότητες δεν περιορίζονται στα παραπάνω. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό Γυναικολογίας και Μαιευτικής, τα συμπληρώματα λυκοπένης σε ημερήσια βάση μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης προεκλαμψίας κατά 50%. Στις έρευνες που έγιναν δόθηκαν ποσότητες λυκοπένης 4 mg, ενώ μια μερίδα καρπούζι περιλαμβάνει τριπλάσια ποσότητα. Επιπλέον είναι εφοδιασμένο με βιταμίνες Α, C, B6, μαγνήσιο και κάλιο, συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της όρασης του εμβρύου όπως και του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και του εγκεφάλου του. 

Τα ευεργετικά συστατικά αλλά και οι ιδιότητες που έχει να καταπολεμά εμφανή συμπτώματα, όπως η πρωινή ναυτία σε συνδυασμό με την δροσερή γεύση του είναι υπεραρκετά για να το συμπεριλάβετε καθημερινά στη διατροφή σας από εδώ και στο εξής, είτε σε χυμούς είτε απλά απολαμβάνοντάς το στο πιάτο.