Πότε θα φανεί ότι είμαι έγκυος;

Πότε θα φανεί ότι είμαι έγκυος;

Ανυπομονείτε να δείτε την κοιλίτσα σας να φουσκώνει;

Είστε έγκυος, το ανακοινώσατε με χαρά σε φίλους και συγγενείς, αλλά οι βδομάδες περνούν και καμία ένδειξη δεν φανερώνει ότι μέσα σας μεγαλώνει ένα μωρό. Το περίεργο είναι, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά στη ζωή σας ανυπομονείτε να πάρετε βάρος, ενώ κάθε φορά που πάτε να βγάλετε μια φωτογραφία αντί να ρουφάτε την κοιλιά σας την φουσκώνετε! Λίγη υπομονή γιατί η κοιλίτσα σας ενδεχομένως να αργήσει να μεγαλώσει.

  • Το αν θα φαίνεται ή όχι ότι είστε έγκυος εξαρτάται πολύ από το σωματότυπό σας αλλά και από το αν είχατε μείνει έγκυος ξανά στο παρελθόν.
  • Κατά μέσο όρο η εγκυμοσύνη γίνεται εμφανής περίπου στις 20 εβδομάδες.
  • Εάν είστε αδύνατη και μικροκαμωμένη πιθανόν να γίνει εμφανές ότι είστε έγκυος νωρίτερα από τις 20 εβδομάδες ενώ αν είστε μεγαλόσωμη ή εύσωμη το επιπλέον βάρος της εγκυμοσύνης θα φανεί μετά τις 20 εβδομάδες. Αν είχατε μείνει έγκυος στο παρελθόν, η εγκυμοσύνη σας θα φανεί νωρίτερα.
  • Ακόμα και αν δεν φαίνεται, το σώμα σας αλλάζει. Η πρώτη ένδειξη πιθανόν να είναι ότι σας στενεύουν τα παντελόνια στη μέση. Ακόμα και αν δεν έχετε πάρει βάρος τα εσωτερικά σας όργανα μετατοπίζονται για να κάνουν χώρο στη μήτρα που ολοένα μεγαλώνει.