Επαγγελματικά tips για απίθανες φωτογραφίες εγκυμοσύνης

Επαγγελματικά tips για απίθανες φωτογραφίες εγκυμοσύνης

Απαθανατίστε με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού την εγκυμοσύνη σας

Οι μοναδικές αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελούν από μόνες τους θέμα για φωτογράφιση. Και φυσικά ποιος δεν θα ήθελε μερικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες για να κρατήσει και αποτυπωμένες τις αναμνήσεις αυτής της συναρπαστικής περιόδου; Για να βγάλετε φωτογραφίες για τις οποίες θα καμαρώνετε, αρκούν δέκα μικρά μυστικά.

Επενδύστε σε μια καλή φωτογραφική μηχανή. Ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να φωτογραφίσετε και το μωράκι σας που θα αλλάζει μέρα με τη μέρα, επομένως δεν είναι και άσχημη ιδέα να προμηθευτείτε από τώρα μια καλή φωτογραφική μηχανή για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ντυθείτε κατάλληλα. Προτιμήστε ρούχα που αγκαλιάζουν χαλαρά το σώμα, μονόχρωμα ή με απλά σχέδια. Για να τονίσετε τις καμπύλες της κοιλιάς τεντώστε το ύφασμα ακριβώς κάτω από αυτήν. Δείτε το σωστό ντύσιμο για να δείχνετε αδύνατη και στην εγκυμοσύνη σας στο άρθρο μας «Μέση δαχτυλίδι με κοιλιά στολίδι»

Κάντε το και μόνη σας. Αν κάποιος άλλος δεν συμμερίζεται τις φωτογραφικές σας ανησυχίες, δοκιμάστε να βγάλετε μόνη σας φωτογραφίες, τοποθετώντας σε ένα σημείο τη φωτογραφική και επιλέγοντας την αυτόματη λήψη. Φροντίστε δε να βρίσκεστε σε σημείο που υπάρχει καλός φωτισμός, ενώ αν κάνετε λήψεις σε εξωτερικούς χώρους, καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε το πρωί ή λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Βρείτε τις ιδανικές γωνίες λήψης. Δεν είναι απαραίτητο να κοιτάτε κατάματα την κάμερα. Ανακαλύψτε από ποια γωνία λήψης φαίνεται πιο ωραία το σώμα σας ή αναδεικνύεται καλύτερα η καμπύλη της κοιλιάς σας (συνήθως τα ¾ είναι εξαιρετικά κολακευτικά) και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε για φόντο κάτι ουδέτερο που να μην τραβάει το μάτι.

Εστιάστε στις λεπτομέρειες. Δώστε βάση στο τι θα περιλαμβάνεται στο κάδρο. Μια μικρή λεπτομέρεια, όπως λόγου χάρη ένα πλαστικό μπουκάλι νερό ή ένα τηλέφωνο μπορεί να φαίνεται παράξενα παράταιρο στη φωτογραφία.

Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες. Αν θέλετε να απαθανατίσετε την πορεία της εγκυμοσύνης σας, δοκιμάστε να βγάζετε φωτογραφίες κάθε εβδομάδα με το ίδιο φόντο και τον ίδιο φωτισμό. Έτσι θα έχετε το προσωπικό σας ημερολόγιο σε εικόνες.

Δοκιμάστε να είστε δημιουργικές. Μία κορδέλα, μια ζωγραφιά, τα καλτσάκια που έχετε αγοράσει για το νεογέννητο, το υπερηχογράφημα στην κοιλιά σας ή εσείς να φουσκώνετε ένα μπαλόνι αποτελούν κάτι λίγο πιο εξεζητημένο και ενδιαφέρον από εσάς να κρατάτε απλώς την κοιλιά σας.

Επιλέξτε και ασπρόμαυρη λήψη. Εάν η φωτογραφική σας σας δίνει την δυνατότητα για ασπρόμαυρη λήψη ή λήψη σέπια τότε μην ξεχάσετε να βγάλετε και τέτοιου είδους φωτογραφίες για ένα πιο νοσταλγικό αποτέλεσμα.

Συμπεριλάβετε κι άλλους. Στις φωτογραφίες εγκυμοσύνης δεν χρειάζεται να είστε μόνη. Δοκιμάστε να τραβήξετε μερικές με τον σύντροφό σας, το μεγαλύτερο παιδί σας ή –γιατί όχι;- την μαμά και την γιαγιά σας για να συμπεριλάβετε και τις 4 γενιές.

Ελεύθερες λήψεις. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας βγάζει φωτογραφίες χωρίς να είναι στημμένες από πριν. Οι φυσικές λήψεις καμιά φορά δίνουν υπέροχα αποτελέσματα.