Πόσο νερό πρέπει να πίνω στην εγκυμοσύνη;

Πόσο νερό πρέπει να πίνω στην εγκυμοσύνη;

Γιατί πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά την περίοδο της εγκυμοσύνης και πόσο νερό είναι αρκετό;

Το νερό είναι ο ιδανικός τρόπος να ενυδατώνεστε ανάμεσα στα γεύματα και συμβάλει ουσιαστικά στην μεταφορά των θρεπτικών συστατικών προς το έμβρυο. Ακόμα έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση νερού αποτρέπει τον κίνδυνο αποβολής και προλαμβάνει τις μολύνσεις.

Για τους παραπάνω λόγους, καλό είναι να κλείσετε τα αυτιά στην κύστη σας, που πιέζεται από το ολοένα αυξανόμενο βάρος του εμβρύου και σας φωνάζει «μη» και να πίνετε αρκετό νερό. Πόσο όμως;

Όπως σε κάθε τομέα έτσι και εδώ θα πρέπει να ακούτε το σώμα σας και να ακολουθείτε την δίψα σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να καταναλώνετε περίπου 10 κούπες ( 2,3 λίτρα) υγρών την ημέρα. Στα υγρά συμπεριλαμβάνονται το νερό, το γάλα, τα κατάλληλα για την εγκυμοσύνη ροφήματα βοτάνων και οι φυσικοί χυμοί. Φυσικά νερό περιέχουν και πολλά από τα ωμά φρούτα και λαχανικά που καταναλώνετε ημερησίως, οι σούπες και τα ρευστά σνακ, όπως το γιαούρτι.

Μάθετε κι αυτό: Πίνοντας νερό πολεμάτε την κατακράτηση υγρών που ταλαιπωρεί πόδια και αστραγάλους.

Κι ακόμα: Για να μετράτε το νερό που πίνετε καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ασφαλή για την υγεία σας ανοξείδωτο μπουκαλάκι, όπως το παρακάτω:

 

(Πατήστε στην εικόνα για λεπτομέρειες)

anokseidwto-mpoukali-happybabies