Πολεμήστε το άγχος …μελωδικά

Πολεμήστε το άγχος …μελωδικά

Η μελωδική μουσική έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία της εγκύου

Αν το άγχος και η πίεση εισβάλλουν στη ζωή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης σας μοιάζοντας με αγκαθάκια στην ευτυχία σας, ένα από τα ισχυρά όπλα για να τα νικήσετε είναι η μουσική!

Ίσως ακολουθείτε τη συγκεκριμένη τεχνική σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σας αφού ως γνωστόν η μουσική έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία, όμως οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Max Planck για τις νοητικές και εγκεφαλικές ανθρωπιστικές επιστήμες, που βρίσκεται στη Λειψία της Γερμανίας, επισημαίνουν πως η επίδραση της μουσικής στη διάθεση είναι ιδιαίτερα ισχυρή κατά τη διάρκεια της κύησης.

Στο πλαίσιο πειράματος που πραγματοποίησαν έβαλαν διάφορα κομμάτια μουσικής διάρκειας 10 με 30 λεπτών σε μέλλουσες μαμάδες, τα οποία στη συνέχεια έπαιξαν διαστρεβλωμένα έτσι ώστε οι ήχοι να ακούγονται αταίριαστοι μεταξύ τους. Οι αταίριαστοι ήχοι δεν ήταν απλά εκνευριστικοί για τα αυτιά των ακροατριών αλλά είχαν εμφανώς αρνητική επίδραση στο σώμα τους, αφού προκαλούσαν αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης. Αντιθέτως η μελωδική μουσική είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και είχε ιδιαίτερα θετική επίδραση στη διάθεσή τους.

Η μελωδική μουσική δεν έχει μόνο ευεργετική επίδραση στη ψυχολογία της εγκύου, αποτελώντας ένα όπλο για να αποβάλλει την πίεση και το άγχος,  αλλά μελλοντικά και σε αυτή του παιδιού μιας και οι καρδιακοί σφυγμοί ενός μωρού 28 εβδομάδων αλλάζουν όταν ακούει μια οικεία μελωδία. Απολαύστε λοιπόν τη μελωδική μουσική και συνεχίστε να την ακούτε για να ηρεμήσετε το μωρό σας μετά τον τοκετό.