Όταν οι ορμόνες χτυπούν κόκκινο!

Κλαίω με το παραμικρό

Πότε καταλαβαίνετε ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν κωλοτούμπες;

Ξαφνιάζεστε με τις αντιδράσεις σας, τις απότομες αλλαγές στη διάθεσή σας, το σώμα σας, τις σκέψεις σας, τα όνειρά σας, ξαφνιάζεστε ακόμα και με τον σύντροφό σας. Είναι απλά οι στιγμές που συνειδητοποιείτε ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης έχουν χτυπήσει κόκκινο!

Δεν σταματάτε να τρώτε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχετε λιγούρες για πράγματα που πριν την εγκυμοσύνη δεν αγγίζατε, γυαλίζει το μάτι σας όταν βλέπετε λιχουδιές στο τραπέζι και γενικά επισκέπτεστε το ψυγείο με όσο μεγαλύτερη συχνότητα μπορείτε.

Έχετε εξορίσει το αγαπημένο σας άρωμα σε ένα κουτί στην αποθήκη. Ενώ πριν την εγκυμοσύνη δεν πηγαίνατε πουθενά χωρίς το άρωμά σας, πλέον δεν αντέχετε ούτε μια φευγαλέα μυρωδιά του.

Κανείς δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί σας. Αυτό κι αν είναι υπέροχο! Επειδή ακριβώς είστε έγκυος, έχετε πάντα δίκιο και μην τολμήσει κανείς να σας διαψεύσει, να σας αρνηθεί ή να διαφωνήσει, μαύρο φίδι που τον έφαγε!

Εκνευρίζεστε όταν το έτερο ήμισυ δεν ακολουθεί ακριβώς τις οδηγίες σας.Λαχταρούσατε τόσο πολύ να απολαύσετε την πίτσα με τα μυρωδικά και εκείνος τα ξέχασε! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Τώρα δεν έχετε όρεξη να φάτε τίποτα.   

Είστε τόσο κουρασμένη που ταξιδεύετε στον κόσμο των ονείρων από τη στιγμή που θα μπείτε στο τρένο, στο λεωφορείο, στο ταξί.

Η τουαλέτα έχει γίνει το αγαπημένο σας δωμάτιο του σπιτιού.Μπαινοβγαίνετε εκεί πιο συχνά από ότι στο δωμάτιό σας, επομένως σωστή κίνηση να διακοσμήσετε τους τοίχους ή να αφήσετε εκεί μερικά περιοδικά.

Κλαίτε διαρκώς.Είναι σαν να ρίχνετε μαζεμένο όλο το κλάμα που δεν είχατε ρίξει τα προηγούμενα χρόνια και για λόγους που σας φαίνονται εντελώς παράλογοι. Αλλά αφού σας έρχεται, μπορείτε να κάνετε κάτι;

Η πρώτη νιότη επιστρέφει.Τα μαλλιά σας μακραίνουν γρηγορότερα και είναι πιο δυνατά, τα νύχια σας επίσης, το στήθος σας φουσκώνει, το δέρμα σας λάμπει… Αν είστε τυχερή, φυσικά. Αν είστε άτυχη μπορεί να ξανανιώσετε τόσο πολύ που να γυρίσετε στην εφηβεία και να βγάλετε ακμή!

Ξυπνάτε τα βράδια.Και ο λόγος; Σκέφτεστε, σκέφτεστε, σκέφτεστε...Από τις αϋπνίες που θα βιώσετε όταν γεννηθεί το μωρό σας μέχρι το πώς θα βγάλετε πέρα στον τοκετό.