Πέντε θετικές εμπειρίες να του χαρίσετε

Πέντε θετικές εμπειρίες που αξίζει να του χαρίσετε

Θετικές εμπειρίες που θα ξεκινήσουν από νωρίς την διαδικασία δεσίματος

Μπορεί να απέχει ακόμα πολύ η αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να δένεστε με το μωρό σας. Ξεκινήστε να του χαρίζετε από νωρίς θετικές εμπειρίες, αγάπη και φροντίδα, ώστε μέσω της διαδικασίας να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν ισχυρό δεσμό.

Άκουσέ με. Το μωρό σας θα έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τους εξωτερικούς ήχους και να αναγνωρίζει τη φωνή σας από το ρυθμό της. Έτσι μετά τον τοκετό η φωνή σας θα του είναι οικεία. Θα έχει τη δυνατότητα επίσης να ξεχωρίζει τις φωνές που άκουγε συχνά (π.χ. του πατέρα του, του αδερφού του) κατά τη διάρκεια της κύησης. Αδράξτε κάθε ευκαιρία για να του μιλήσετε σε ήρεμους τόνους.

Κινήσου μαζί μου. Συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα γιόγκα για εγκύους και αποκτήστε μεγαλύτερη ευελιξία στο σώμα σας νιώθοντας να κινείται αρμονικά, μαζί με το μωρό σας. Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να αποβάλλεται το άγχος και να νιώσετε δυνατή και αισιόδοξη. Αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν προς το καλύτερο και τη 737d55διάθεση του μωρού σας. Αν θεωρείτε πως η γιόγκα δεν σας ταιριάζει, ακολουθήστε κάποια άλλη ελαφριά άσκηση, όπως περπάτημα ή κολύμπι.

Ταξίδεψε με τα παραμύθια. Ποτέ δεν είναι νωρίς για να ξεκινήσετε να το ταξιδεύετε με οδηγό τη φαντασία στους φανταστικούς κόσμους των παραμυθιών, των διηγήσεων, των βιβλίων εν γένει. Μπορεί να μην καταλαβαίνει την ιστορία αλλά θα απολαμβάνει αργότερα τη διαδικασία της ανάγνωσης, γιατί θα νιώθει οικειότητα ακούγοντας τη φωνή σας να διαβάζει με τον ίδιο ρυθμό, όπως όταν ήταν στη μήτρα. Φροντίστε λοιπόν να καθιερώσετε τη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης, συνεχίζοντας και μετά τον τοκετό.

Δέξου τις σκέψεις μου. Εστιάστε τη σκέψη σας στο μωρό σας και σκεφτείτε το καλύτερο για εκείνο χωρίς να προσδοκάτε κάτι ανέφικτο. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο κοντά στο έμβρυο, θα σας χαλαρώσει, θα σας βοηθήσει να κάνετε θετικές σκέψεις και να αποβάλλετε το άγχος.

Νιώσε τον ρυθμό. Η μουσική ταξιδεύει, χαλαρώνει, τονώνει τις αισθήσεις όχι μόνο για εσάς αλλά και για εκείνο. Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική ήδη από την περίοδο της κύησης ενθαρρύνει τη γλωσσική του ανάπτυξη. Γεμίστε λοιπόν τον χώρο σας με διαφορετικές μελωδίες από όλα τα είδη μουσικής και δοκιμάστε να του τραγουδήσετε μαζί με τον σύντροφό σας. Ακόμα και αν είστε παράφωνοι, ο ακροατής σας θα είναι ο πιο επιεικής που θα έχετε συναντήσει ποτέ!

SOS Tip: Οι παραπάνω θετικές εμπειρίες είναι σημαντικές και ωφέλημες, ωστόσο να θυμάστε: αν μια μέρα έχετε τις μαύρες σας ή είστε αγχωμένη δεν πρέπει να σας ζώσουν οι τύψεις που δεν διανύετε την τέλεια εγκυμοσύνη! Άλλωστε η περίοδος αυτή, λόγω αυξομειώσεων στις ορμόνες, είναι έντονα φορτισμένη και συναισθηματικά ασταθής. Βρείτε τι είναι αυτό που σας χαλαρώνει και σας χαροποιεί και επιστρατεύστε το κάθε φορά που αισθάνεστε πεσμένη.