Βάλτε το σεξ στη ζωή σας

Βάλτε το σεξ στη ζωή σας

Εξωτερικεύστε τον πιο ερωτικό σας εαυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η επιθυμία σας να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας έχει θαφτεί κάτω από το άγχος μήπως τραυματίσετε το έμβρυο ή τον φόβο μήπως η φουσκωμένη σας κοιλιά σας κάνει λιγότερο επιθυμητή; Είναι ώρα να ηρεμήσετε και να βγάλετε προς τα έξω το πιο ερωτικό σας πρόσωπο!

Πλεονεκτήματα.

 Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής δεδομένου ότι η κύηση δεν παρουσιάζει επιπλοκές ή άλλες δυσκολίες. Άλλωστε το έμβρυο είναι προφυλαγμένο στη μήτρα, στο αμνιακό υγρό, ενώ προστατεύεται και από τους μύες της πυελικής χώρας. Εκτός όμως από ασφαλές το σεξ έχει αρκετά πλεονεκτήματα, που είναι κρίμα να τα χάσετε εξαιτίας αβάσιμων ανησυχιών! Αυξάνει την ορμόνη της αγάπης, την οξυτοκίνη, ενισχύει το δέσιμο μεταξύ των συντρόφων, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ηρεμεί τη μητέρα, δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας και κάνει μίνι «μασάζ» στο έμβρυο!

Η «ιέρεια» της στρογγυλής κοιλιάς

Η σεξουαλικότητα ξεκινάει από την εικόνα που έχει μια γυναίκα για τον εαυτό της. Η ανασφάλεια και η αρνητική εικόνα για την εξωτερική σας εμφάνιση, ειδικά για τις πλούσιες καμπύλες που φέρνει η εγκυμοσύνη, είναι εχθρός μιας χαρούμενης και υγιούς σεξουαλικής ζωής. Σκεφτήκατε ποτέ ότι για τον σύντροφό σας η φουσκωμένη σας κοιλίτσα μπορεί να είναι ένα πολύ καλό αφροδισιακό; Αφιερώστε μια μέρα στον εαυτό σας και την εμφάνισή σας, αγοράστε ένα καινούργιο ζευγάρι εσώρουχα ή έστω ένα πιο αισθησιακό νυχτικό, επιστρατεύστε τη θετική σκέψη και φέρτε πίσω την χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Στην πράξη

Στο κρεβάτι σας περιμένουν μπόλικες εκπλήξεις, όπως νέες περιοχές προς εξερεύνηση και φυσικά σεξ χωρίς το άγχος ότι ή αν θα μείνετε έγκυος! Επίσης είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε στάσεις που δεν είχατε δοκιμάσει ποτέ πριν (οι δυσκολίες που φέρνει η κοιλιά θα σας κάνουν πιο εφευρετικούς!) αλλά και να μεταφερθείτε και σε άλλους χώρους, εκτός του κρεβατιού. Όσο αισθάνεστε άνετα οι περισσότερες στάσεις είναι αποδεκτές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επειδή στο σεξ σημασία δεν έχει μόνο η πράξη αλλά και το μυαλό, φροντίστε να εστιάσετε τις σκέψεις σας στο σεξ, να φτιάχνετε μια όμορφη ατμόσφαιρα με κεράκια και μουσική, να αγγίζετε αισθησιακά τον σύντροφό σας και να είστε ανοιχτή σε πειραματισμούς.

Ξανασκεφτείτε το αν…

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για κάτι μη συνηθισμένο που σκέφτεστε να κάνετε ή για κάτι που θεωρείτε ότι ξεπερνάει τα όρια. Εάν ντρέπεστε (παρότι καλό θα ήταν να αφήσετε κατά μέρος τις ντροπές) να θυμάστε: εάν κάτι σας φαίνεται έστω και ελάχιστα επικίνδυνο, μην το κάνετε!

Επίσης έχετε κατά νου ότι η σεξουαλική επαφή δεν συνίσταται σε εγκυμοσύνη με επιπλοκές, όταν ενδέχεται να υπάρξει πρόωρος τοκετός, όταν ο πλακούντας καλύπτει τον τράχηλο, σε περιπτώσεις πρόωρης ρήξης υμένων ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που δεν έχουν θεραπευτεί κ.α. Σε κάθε περίπτωση ζητήστε την βεβαίωση του γιατρόυ σας, μην περιμένετε να σας πει ο ίδιος ότι δεν επιτρέπεται!

Τέλος, να θυμάστε πως  δεν είναι σπάνιο να προκληθούν συσπάσεις ή να υπάρξει λίγο αίμα κατά τη σεξουαλική επαφή. Αν οι συσπάσεις είναι ελαφριές δεν υπάρχει πρόβλημα, παρότι καλό θα ήταν και πάλι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Μάθετε κι αυτό!

Κατά τη διάρκεια του σεξ κάποια μωράκια είναι πιο δραστήρια ενώ άλλα προτιμούν να κοιμηθούν. Και οι δύο αντιδράσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές.