Ο πιο όμορφος εαυτός σας!

Η φουσκωμένη κοιλίτσα συνοδεύεται από πολλά καλά!

Αγαπήστε το σώμα σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Οι αλλαγές που προκύπτουν στο σώμα σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε κάπως άχαρη. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξοικειωθείτε μαζί τους και να ξεκινήσετε το ταξίδι της μητρότητας με τον αέρα της αυτοπεποίθησης να φυσάει τα πανιά σας! Δείτε…

1. Δεν είστε χοντρή, είστε απλώς έγκυος! Ακόμα και αν η σχέση με την ζυγαριά σας είχε πάντοτε τα σκαμπανεβάσματά της, τώρα είναι η ώρα να πάρετε το αίμα σας πίσω. Όχι, δεν εννοούμε να πέσετε με τα μούτρα στο φαΐ έχοντας μια καλή δικαιολογία, αλλά να χρησιμοποιήσετε την φουσκωμένη σας κοιλίτσα για να καμουφλάρετε ορισμένες μικροατέλειες. Για παράδειγμα, μήπως έχετε μεγάλους γοφούς; Σιγά σιγά, όσο οι μήνες κυλούν και το έμβρυο μεγαλώνει, αυτοί θα αρχίσουν να δείχνουν σε απόλυτη αναλογία με το σώμα σας. Μήπως, έχετε κάποια παχάκια στην μέση; Κανείς δεν θα εστιάσει σε αυτά, αφού θα νομίζουν πως απλώς κουβαλάτε ένα μεγάλο μωρό.

2. Αποκτάτε τις καμπύλες που πάντα ονειρευόσασταν. Για ποιο πράγμα μιλάμε; Μα φυσικά για το στήθος που φουσκώνει και καλοσχηματίζεται. Βλέπετε, η προετοιμασία για τον θηλασμό κάνει τις ορμόνες να χορεύουν …ποντιακό πυρρίχιο και , ως εκ τούτου, να προσθέτουν μερικά νούμερα στον στηθόδεσμό σας. Βέβαια, επειδή κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική μην ανησυχείτε εάν οι δικές σας ορμόνες, αντί για χοροπηδητά, λικνίζονται σε ένα ελαφρύ βαλς. Και πάλι θα κάνουν τα μαγικά τους!

3. Βρίσκετε διαρκώς λόγους για να ζητάτε από τον σύντροφό σας να σας κανακέψει. «Μπορείς να μου απλώσεις το αμυγδαλέλαιο για τις ραγάδες, παρακαλώ;» ή «μου τρίβεις λίγο τα πόδια γιατί έχουν πρηστεί οι αστράγαλοί μου και δεν φτάνω;»!

4. Αποκτάτε μακριά μαλλιά και νύχια. Ναι, ναι, και πάλι οι ορμόνες κάνουν το θαύμα τους και σας χαρίζουν μαλλιά που μεγαλώνουν γρήγορα (κι αν είστε πραγματικά τυχερή γίνονται πιο πλούσια και λαμπερά) και νύχια που δεν προλαβαίνετε να λιμάρετε.

Αγαπήστε το σώμα σας που εγκυμονεί.5. Ξεφορτώνεστε, προς τα παρόν τουλάχιστον, την περίοδο. Ξέρουμε, βέβαια, πως στην θέση της έρχονται ζαλάδες, καούρες και τα συναφή, αλλά –πείτε την αλήθεια- δεν χαίρεστε που δεν χρειάζεται να αιμορραγείτε 5 μέρες κάθε μήνα και που δεν υποφέρετε από αυτούς τους εκνευριστικούς πόνους διαρκείας;

6. Δεν ακολουθείτε την μόδα, ούτε στο σώμα ούτε στα ρούχα! Δεν χρειάζεται να κάνετε δίαιτα προκειμένου να μοιάσετε στα ανορεξικά μοντέλα των επιδείξεων μόδας (εδώ που τα λέμε ποτέ δεν χρειαζόταν), ούτε να ντύνεστε με ένα συγκεκριμένο στυλ. Έχει έρθει, μάλιστα, η ώρα να πειραματιστείτε όσο θέλετε με την εικόνα σας επιλέγοντας ένα αστείο, χαριτωμένο, εκκεντρικό ή μποέμ look. Ακόμα, έχει φτάσει η στιγμή που μπορείτε να δανειστείτε ρούχα από την γκαρνταρόμπα του συντρόφου σας (π.χ. ένα πουκάμισο, μια γραβάτα, ένα σακάκι κτλ.)! Κάντε ό,τι θέλετε, στα μάτια του κόσμου παραμένετε πάντα μια γλυκύτατη και χαριτωμένη μέλλουσα μανούλα.

7. Βρίσκεστε ξαφνικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όλοι αγαπούν να φροντίζουν μία έγκυο, αφού την θεωρούν ως εικόνα όμορφη, γλυκιά και τρυφερή. Απολαύστε το, έχετε μπροστά σας 9 ολόκληρους μήνες. Κατόπιν, τα φλας της δημοσιότητας θα στραφούν στο νεογέννητο!

8. Κι φτάσαμε και στον σπουδαιότερο λόγο: το μωρό σας! Βλέπετε μέσα σε αυτήν την τρισχαριτωμένη κοιλίτσα υπάρχει ένα αγγελούδι που περιμένει να γεννηθεί. Και μόνο που το σώμα σας είναι το μέσο για να δημιουργηθεί μια νέα ζωή, αξίζει να το αγαπάτε!

 

SOS Tip: Λάβατε υπόψην σας τα παραπάνω αλλά φροντίστε να τονώσετε, παράλληλα, και την αυτοπεποίθησή σας. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, ντυθείτε όμορφα, χτενιστείτε […]. Θα σας φτιάξει η διάθεση!

Τέλος, μην αμελήσετε να κοιτάζεστε στον καθρέφτη, να χαϊδεύετε την κοιλιά σας και να λέτε στον εαυτό σας πόσο όμορφος είναι. Στην αρχή ίσως να είναι μόνο λόγια, αλλά όσο το λέτε τόσο το πιστεύετε και, στο τέλος, απλά το βλέπετε!