Οι τελευταίες προκλήσεις!

Οι τελευταίες προκλήσεις!

Ποιες είναι οι τελευταίες δυσκολίες της εγκυμοσύνης προτού αρχίσετε να μετράτε αντίστροφα;

Φυσικά και δεν σας πτοούν οι προκλήσεις όταν σε λίγες ημέρες θα έχετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας. Μπορεί η καθημερινότητά σας να έχει γίνει ολίγον τι πιο δύσκολη όσο πλησιάζει ο τοκετός, αλλά η ανυπομονησία και η λαχτάρα σας κάνει να τα ξεχνάτε όλα ή τουλάχιστον να τα υπομένετε χωρίς διαμαρτυρίες. Προτού αρχίσετε να μετράτε αντίστροφα ιδού οι τελευταίες προκλήσεις της εγκυμοσύνης σας!

Ζητείται άνετη θέση για τον ύπνο.Λίγες ημέρες πριν το πολυπόθητο γεγονός ο ύπνος σας έχει γίνει το πιο άβολο πράγμα στον κόσμο. Αναζητάτε την καλύτερη θέση, αγκαλιάζετε μαξιλάρια, στριφογυρνάτε (όσο σας επιτρέπει η κοιλιά σας) αλλά ύπνος δεν σας κολλά. Εν μέρει μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι αφενός λαχταράτε και αφετέρου αγωνιάτε να αντικρίσετε το νεογέννητο. 

Καθιστή για πολλή ώρα; Όχι ευχαριστώ. Ο καθένας θα θεωρούσε πως αν καθίσετε σε μια καρέκλα, πολυθρόνα ή καναπέ θα είστε μια χαρά. Αλλά όταν περνάει κάποιο χρονικό διάστημα η μέση σας αρχίζει να σας στέλνει σήματα να κινηθείτε και εσείς παρακαλάτε κάποιος να προσφερθεί να σας κάνει μόνιμα μασάζ μέχρι την ημερομηνία του τοκετού.

Όρθια  ή περπάτημα για αρκετή ώρα; Και πάλι όχι! Δεν μπορείτε να παραμείνετε καθιστή για πολλή ώρα, αλλά το θέμα είναι ότι νιώθετε τα πόδια σας έτοιμα να εκραγούν όταν βρίσκεστε όρθια ή περπατάτε για πολλή ώρα. Μάλλον η καλύτερη λύση είναι η εναλλαγή των στάσεων του σώματος.

Φροντίζοντας το πρωτότοκο. Το έχετε προετοιμάσει για την έλευση του μωρού αλλά δεν φαίνεται να πτοείται από το γεγονός ότι είστε ελαφρώς δυσκίνητη και ότι δεν μπορείτε να παίζετε με τους τρόπους που παίζατε πριν λίγο καιρό. Του κάνετε το χατίρι να καθίσετε μαζί του στο πάτωμα για να φτιάξετε το αγαπημένο του παζλ αλλά ανυπομονείτε να βρεθεί κάποιος γρήγορα να σας αντικαταστήσει.

Χώρος για φαγητό παρακαλώ!Αισθάνεστε σαν να μην υπάρχει πλέον χώρος στο στομάχι σας για το λαχταριστό περιεχόμενο του πιάτου σας. Κι ενώ η όρεξή σας είναι αμείωτη μετά από μερικές μπουκιές νιώθετε λες και έχετε φάει όλη την κατσαρόλα!

Οι φόρμες το αγαπημένο σας ρούχο. Αισθάνεστε περιορισμένη ακόμα και μέσα στα ρούχα που αγοράσατε ειδικά για την εγκυμοσύνη. Λίγο δύσκολες ημέρες για να κάνετε εξόδους ειδικά αν θέλετε να ντυθείτε λίγο πιο καλά. 

Τέλος με την άσκηση! Αν ακολουθούσατε μια ήπια άσκηση κατά τη διάρκεια της κύησης πιθανόν να συνειδητοποιήσετε ότι οι τελευταίες ημέρες το σώμα σας δεν ακολουθεί. Δεν πειράζει! Έχετε καιρό να προσπαθήσετε ξανά μόλις σας το επιτρέψει ο γιατρός σας μετά τον τοκετό.

Τέλος και με τις δουλειές του σπιτιού;Το πιθανότερο είναι να σας έχει πιάσει μια μανία να τακτοποιήσετε τα πάντα και να αναδιοργανώσετε τους χώρους του σπιτιού, εμφανίζοντας το γνωστό σύνδρομο της φωλιάς, αλλά συνειδητοποιείτε ότι και μόνο το να αδειάσετε το πλυντήριο πιάτων μοιάζει με γολγοθά.

Ατελείωτο αίσθημα της αναμονής.Ο χρόνος χάνει την πραγματική του σημασία, επιμηκύνεται, οι ημέρες μοιάζουν με εβδομάδες και οι εβδομάδες με μήνες. Μέχρι να έρθει η ημέρα του τοκετού σας φαίνεται σαν να έχει περάσει ένας αιώνας. Και ίσως αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση!

Και γιατί σας τα λέμε όλα αυτά; Γιατί δεν πρέπει να αισθάνεστε μόνη σας. Είστε ξεχωριστή αλλά ταυτόχρονα εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο βιώνουν όσα και εσείς. Δείτε, λοιπόν, πόσο φυσιολογικά είναι και απολαύστε τα ως ένα μέρος του θαύματος που ζείτε!