Μαλλιά φεγγάρια, μαλλιά κουβάρια

Μαλλιά φεγγάρια, μαλλιά κουβάρια

Τι θα συμβεί στα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τι μετά;

Η εγκυμοσύνη επιφυλάσσει πολλές αλλαγές στο σώμα σας, άλλες τις γνωρίζετε και άλλες όχι, άλλες τις περιμένετε με ανυπομονησία και άλλες με όχι και τόσο μεγάλη επιθυμία. Γνωρίζετε ότι το στήθος σας θα φουσκώσει, η κοιλιά σας θα μεγαλώσει, η λεκάνη σας θα ανοίξει και ούτω καθεξής. Τι θα συμβεί όμως με τα μαλλιά σας, το μεγάλο όπλο της γοητείας σας; Ας δούμε…

Στην εγκυμοσύνη

Εάν πριν την εγκυμοσύνη περνούσατε ώρες μπροστά στον καθρέφτη προκειμένου να φτιάξετε τα μαλλιά σας, σας έχουμε ευχάριστα νέα. Οι περισσότερες γυναίκες σε ενδιαφέρουσα παρατηρούν πως τα μαλλιά τους περνούν την καλύτερη φάση της ζωής Μαλλιά στην εγκυμοσύνητους, μιας και γίνονται πιο στιλπνά, πιο υγιή, πιο λαμπερά και πιο ευκολοχτένιστα. Ακόμα, λόγω της αύξησης των τριχικών θηλάκων (κατά 10-15%) τα μαλλιά γίνονται πιο πυκνά, ενώ λόγω των ορμονών που προκαλούν αύξηση της κυκλοφορίας και ενίσχυση του μεταβολισμού μακραίνουν ταχύτερα και αποκτούν μεγαλύτερη αντοχή.

Μετά την εγκυμοσύνη

Οι καλές μέρες για τα μαλλιά σας τελειώνουν με την γέννα. Κατόπιν, αρχίζει η φυσιολογική τριχόπτωση που για 9 μήνες είχε κατασταλεί. Με άλλα λόγια, μετά το μαιευτήριο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μαδάτε σε σημείο που να νομίζετε ότι θα μείνετε καραφλή. Φυσικά, οι υποψίες σας αυτές δεν θα επιβεβαιωθούν, αφού τα μαλλιά που για 6 με 7 μήνες θα χάνετε δεν είναι άλλα από εκείνα που ούτως ή άλλως θα έπεφταν εάν δεν είχατε μείνει έγκυος. Τέλος, μετά τον τοκετό τα μαλλιά σας θα επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν συλλάβετε (π.χ. αν ήταν λιπαρά, θα γίνουν πάλι λιπαρά, εάν ήταν άτονα, θα ξαναγίνουν άτονα κοκ.).

Μάθετε και αυτό: Δυστυχώς η αύξηση των τριχικών θηλάκων που σας χαρίζει πιο πυκνά μαλλιά ίσως σας επιφυλάξει και μια δυσάρεστη έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, είναι πιθανό να παρατηρήσετε τριχοφυΐα σε μέρη που ποτέ δεν είχατε και που ποτέ δεν φανταστήκατε ότι μπορεί να υπάρξει σε μια γυναίκα, όπως το πρόσωπο, το πηγούνι, την κοιλιά, την πλάτη. Για να τις ξεφορτωθείτε διαβάστε τις επιτρεπόμενες μεθόδους αποτρίχωσης εδώ.