Εγκυμοσύνη, η δεύτερη νηπιακή ηλικία!

Εγκυμοσύνη, η δεύτερη νηπιακή ηλικία!

13 τρόποι με τους οποίου μία έγκυος και ένα νήπιο μοιάζουν

Για τους περισσότερους γονείς η νηπιακή ηλικία είναι και η πιο δύσκολη. Τα παιδιά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έχουν απίστευτη ενέργεια, είναι αεικίνητα, δοκιμάζουν τα όριά τους και τα δικά σας, παρουσιάζουν ξεσπάσματα διαφόρων ειδών κοκ. Και μπορεί όλα τα προηγούμενα να μην σας θυμίζουν καθόλου την εγκυμοσύνη σας, όμως πάμε μαζί να δούμε 13 πράγματα που κάνουν μια εγκυμονούσα και ένα νήπιο να μοιάζουν πάρα μα πάρα πολύ. Έτοιμοι;

1. «Θέλω να φάω ΤΩΡΑ». Έχετε παρατηρήσει τον τρόπο που τα νήπια περνούν από το «πεινάω» στο «λιμοκτονώ» μέσα σε 20 περίπου δευτερόλεπτα; Το ίδιο συμβαίνει σε εσάς, μόλις καταλάβετε ότι πεινάτε, δεν κρατιέστε με τίποτα!

2. «Αυτό είναι το αγαπημένο μου φαγητό. Μπλιάχ!». Δεν είναι παράξενο που κάτι που μέχρι χθες σας άνοιγε την όρεξη, τώρα δεν μπορείτε ούτε να το μυρίσετε; Σας θυμίζει κάτι; Μα φυσικά, τα νήπια!

3. «Η διάθεσή μου αλλάζει στο άψε σβήσε». Κι εκεί που το νήπιο χοροπηδάει χαρούμενο στο supermarket, ξαφνικά βάζει τα κλάματα και ουρλιάζει «κουράστηκα». Για εσάς ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, η ταχύτατη αλλαγή διαθέσεων είναι το σήμα κατατεθέν σας!

4. «Ξυπνάω και τα ρούχα μου δεν μου κάνουν!». Το σώμα σας αλλάζει μέρα με την μέρα. Μαντέψτε! Το ίδιο συμβαίνει και στα νήπια.

5. «Δεν έχω έλεγχο στις σωματικές μου λειτουργίες». Όπως τα νήπια, έτσι και εσείς χάνετε περιστασιακά τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέρδεστε δημόσια ή να σας φεύγουν μερικά ούρα στον δρόμο για την τουαλέτα.

6. «Δεν χρειάζομαι βοήθεια». Όπως τα νήπια, έτσι κι εσείς έχετε κάνει «το δεν χρειάζομαι βοήθεια» μότο σας. Ελάτε, όμως, που κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Είστε σαν δίχρονο παιδί που έχει βαλθεί να σκαρφαλώσει έναν τοίχο. Νομίζετε ότι μπορείτε ακόμα να κάνετε τα πάντα. Αφήστε, όμως, κάποιες φορές τους άλλους να σας δώσουν ένα χεράκι. Δεν είναι ντροπή!

7. «Εγώ έχω δίκιο». Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Νομίζετε ότι είστε σε όλα σωστή! Το ίδιο πιστεύουν και τα νήπια. Κι αν κάποιος τολμήσει να σας πάει κόντρα, θα βάλλετε τις φωνές ή θα μπήξετε τα κλάματα.

8. «Δεν νυστάζω». Παρότι είστε διαρκώς κουρασμένη αρνείστε να πάτε για ύπνο. Έτσι καταλήγετε να κοιμάστε παντού: στον καναπέ, στην καρέκλα, στο πάτωμα, στο αυτοκίνητο, στο λεωφορείο. Αλήθεια, πόσα και πόσα νήπια δεν έχετε δει να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα;!

9. «Πόσο θα ήθελα έναν μεσημεριανό υπνάκο». Και παρότι, όπως είπαμε, «δεν νυστάζετε» έρχονται τα μεσημέρια και απλώς δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά. Όπως τα νήπια, έχετε κι εσείς ανάγκη έναν μεσημεριανό υπνάκο.

10. «Δεν μπορώ να δέσω τα κορδόνια μου». Και εσείς και τα νήπια κυκλοφορείτε πολλές φορές με τα κορδόνια λυμένα. Τα πρώτα γιατί δεν μπορούν να τα δέσουν κι εσείς επειδή ενώ μπορείτε, δεν φτάνετε.

11. «Κλαίω χωρίς λόγο». Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος για να κλάψει ένα νήπιο ή μία έγκυος. Απλώς κλαίτε.

12. «Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ». Τα νήπια γυρίζουν γύρω γύρω χωρίς να θυμούνται τι ήθελαν να κάνουν κι εσείς κοιτάτε για 20 λεπτά το χαρτί χωρίς να μπορείτε να θυμηθείτε τι θέλετε να πάρετε από το supermarket. Ακόμα χειρότερα; Τα γράφετε όλα και ξεχνάτε την λίστα σπίτι.

13. «Μεγαλοποιώ τα πάντα». Ένα νήπιο μπορεί να μαγκώσει κάπου το δάχτυλό του και να ορκίζεται πως έσπασε το χέρι του. Εσείς μπορεί να φτερνιστείτε και να ψάξετε με την μία να δείτε τα συμπτώματα της «γρίπης των χοίρων».