Μάχη με τις ραγάδες

Μάχη με τις ραγάδες

Θεραπείες που κάνουν τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς

Είναι πιθανόν να αφήσουν τα σημάδια τους στους γοφούς, το στήθος, τα γόνατα και την κοιλιακή χώρα, για να σας θυμίζουν για πάντα τις ημέρες της εγκυμοσύνης σας. Πριν πέσετε, όμως, σε… κατάθλιψη να θυμάστε αυτό που λέει και η εικόνα: «Για κάθε γυναίκα που είναι δυσαρεστημένη με τα μεταγεννητικά σημάδια της, υπάρχει άλλη μία που θα ευχόταν να τα έχει».

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί τι μπορούμε να κάνουμε για γίνουν οι ραγάδες πρώτου σταδίου (όταν ακόμα είναι κόκκινες ή μωβ) λιγότερο εμφανείς. Ακολουθούν λύσεις που φαίνεται να έχουν θετικά αποτελέσματα. Κάποιες από αυτές μπορείτε να τις εφαρμόσετε ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ άλλες συστήνεται να τις αφήσετε για μετά.

Ενυδάτωση. Το πρώτο βήμα είναι η συχνή ενυδάτωση 3 με 4 φορές την ημέρα με ένα προϊόν που περιέχει ως βάση βούτυρο κακάο ή βούτυρο καριτέ (shea butter).

Σιτέλαιο (όχι κατά την εγκυμοσύνη). Παρόλο που δεν έχει επιστημονικά διαπιστωθεί αν βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων, φαίνεται ότι η χρήση του έχει θετικά αποτελέσματα. Το σιτέλαιο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε, ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βοηθάει στην επούλωση ουλών και στην αναδόμηση της επιδερμίδας.

Γλυκολικό οξύ(όχι κατά την εγκυμοσύνη). Μια θεραπεία με γλυκολικό οξύ έχει θετικά αποτελέσματα καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης. 

Βιταμίνη C. Η πρόσληψη βιταμίνης C λειτουργεί βοηθητικά, καθώς η εν λόγω βιταμίνη συμβάλλει στη δημιουργία του κολλαγόνου και στην σφριγηλότητα του δέρματος. Φροντίστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C ή επιλέξτε συμπληρώματα βιταμίνης C (εάν είστε έγκυος ρωτήστε τον γιατρό σας).

Laser (όχι κατά την εγκυμοσύνη). Μια θεραπεία με laser μπορεί να κάνει τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς. Βοηθάει στη σύνθεση νέου κολλαγόνου, το οποίο έχει καταστραφεί με την εμφάνιση των ραγάδων. Για τη θεραπεία συνήθως απαιτούνται 3 με 5 επισκέψεις.

Διαβάστε ακόμα το άρθρο μας «Ραγάδες: Μπορούν να προληφθούν;».