Δροσιστείτε το καλοκαίρι

Δροσιστείτε το καλοκαίρι

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να περάσετε ένα δροσερό καλοκαίρι

Μπορεί έξω να βράζει ο τόπος αλλά εσείς ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές μπορείτε να περάσετε ένα δροσερό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Μπόλικο νερό. Πίνετε δύο με τρία λίτρα την ημέρα, συχνά, σε μικρές δόσεις και ανάλογα με τα σημάδια δίψας σας. Αν θέλετε να πιείτε κάτι άλλο προτιμήστε ροφήματα χωρίς ζάχαρη, όπως φρεσκοστιμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων ή λαχανικών, και αποφύγετε εκείνα με ανθρακικό. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα παγωμένο μπουκάλι νερό. Ακόμα και αν δεν πίνετε από αυτό χρησιμοποιήστε το για να δροσίζετε το πρόσωπό σας.

Διαβάστε επίσης: «Αποφύγετε την αφυδάτωση»

Αναζητήστε την σκιά. Μην κάθεστε στον ήλιο από τις 10 έως τις 4. Φοράτε πάντα καπέλο με πλατύ γείσο ώστε να προστατέψετε το λαιμό και το πρόσωπό σας.

Προτιμήστε τα βαμβακερά. Τα βαμβακερά και λινά ρούχα θα διατηρήσουν το σώμα σας δροσερό. Επενδύστε σε ένα σουτιέν που ταιριάζει ακριβώς στο στήθος σας ώστε να μην ιδρώνετε. Βρείτε το σωστό νούμερο εδώ.

Κρατήστε μια βεντάλια. Εκτός από χρηστική θα σας δώσει και πολύ στυλ.

Σηκώστε τα μαλλιά σας σε κότσο ή κάντε μια χαλαρή πλεξούδα στο πλάι.

Φορέστε αντηλιακό. Οι αλλαγές στις ορμόνες μπορούν να κάνουν το δέρμα σας υπερευαίσθητο, συνεπώς απαραίτητο αξεσουάρ είναι το αντηλιακό σας με δείκτη από 30 και πάνω. Οι μικρές δόσεις ήλιου είναι πολύ καλές για να αυξήσετε τη βιταμίνη D, αλλά πάντα να φοράτε αντηλιακό όταν είστε έξω. Μάλιστα, η ανανέωση του αντηλιακού εκτός από προστασία σας δίνει και μικρές δόσεις δροσιάς.

Κάντε μια βουτιά Ψεκαστείτε. Ένα βαποριζατέρ που θα έχετε γεμίσει με κρύο νερό ή- γιατί όχι;- ένα spray τύπου Evian θα σας προσφέρει σταγόνες δροσιάς όποια στιγμή κι αν την χρειαστείτε. Μόνο προσοχή, μην το αφήνετε στον ήλιο!

Κάντε μια βουτιά σε καθαρή θάλασσα ή σε πισίνα.

Φροντίστε τα πόδια σας. Βυθίστε τα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και ζητήστε από το σύντροφό σας να σας κάνει μασάζ στις πατούσες και τα πόδια, αποφεύγοντας πάντα το σημείο πάνω από την φτέρνα.

Βρέξτε μια πετσέτα με κρύο νερό και απλώστε την στο πρόσωπο, τους ώμους και το κεφάλι σας.

Αφήστε το παράθυρο ανοιχτό (εάν φυσικά βρίσκεστε σε μέρος που κάτι τέτοιο είναι ασφαλές) για να δροσίζεστε τα βράδια καθώς κοιμάστε και επιλέξτε βαμβακερά σεντόνια. Φροντίστε να έχετε δίπλα σας ένα ποτήρι νερό.

5 σημάδια που δείχνουν ότι ζεσταίνεστε πολύ

  • Αισθάνεστε ζαλάδα
  • Έχετε πονοκέφαλο που δεν περνάει
  • Ακόμα και η πιο απλή δραστηριότητα σας κάνει να αισθάνεστε εκνευρισμένη
  • Ιδρώνετε παραπάνω από το συνηθισμένο
  • Νιώθετε ναυτία διαφορετική από τις πρωινές ναυτίες

Αν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα, πηγαίνετε στη σκιά και πιείτε νερό αργά. Αν συνεχίσετε να αισθάνεστε το ίδιο και στη σκιά ενώ έχετε πιει αρκετό νερό επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.