Κρατήστε το μυστικό!

Κρατήστε το μυστικό!

Με ποιους τρόπους δεν θα κινήσετε τις υποψίες αν θέλετε να διατηρήσετε μυστική την εγκυμοσύνη σας το α΄τρίμηνο

Αν θέλετε να κρατήσετε μυστική την εγκυμοσύνη σας το πρώτο τρίμηνο, πιθανόν να βρεθείτε σε περίεργες έως δύσκολες καταστάσεις, μιας και κάποιοι πιθανότατα να παρατηρήσουν πως οι συνήθειές σας ξαφνικά αλλάζουν. Για να μην προδώσετε το «μυστικό» σας ακολουθήστε τις προτάσεις μας για να διαχειριστείτε όσους αναρωτηθούν τι σας συμβαίνει σε περίπτωση που η στάση ή οι αντιδράσεις κινήσουν υποψίες.

Σενάριο 1: Η φίλη σας θέλει να πάτε Σάββατο πρωί για τένις ή για μάθημα αεροβικής γυμναστικής.

Η κούραση και οι πρωινές ναυτίες που κάνουν την εμφάνισή τους το πρώτο τρίμηνο, λειτουργούν αποτρεπτικά για οποιοδήποτε είδος πρωινής γυμναστικής. Ακόμα, η κατάστασή σας επιβάλλει να μείνετε μακριά από επικίνδυνες δραστηριότητες και αθλήματα, όπως το τένις και η ιππασία. Τι κάνετε, όμως, εάν η φίλη σας επιμένει να συνεχίσετε την συνηθισμένη γυμναστική σας ρουτίνα;

Πείτε της ότι τον τελευταίο καιρό δουλεύετε μέχρι αργά ή ξυπνάτε νωρίτερα από το συνηθισμένο και πως δεν θέλετε να αφήνετε και τα Σαββατοκύριακα το κρεβάτι σας νωρίς. Αντιπροτείνετε να ακολουθήσετε κάποιο πιο χαλαρό πρόγραμμα, που να ταιριάζει με τους νέους ρυθμούς δουλειάς σας, όπως γιόγκα ή πιλάτες και μάλιστα απογευματινό. Σε περίπτωση που εγκαταλείψατε για ένα διάστημα εντελώς τη γυμναστική λόγω ναυτίας, πείτε πως θα χρειαστείτε ένα διάλειμμα γιατί υποφέρετε από το στομάχι σας.

Σενάριο 2: Η συνάδελφός σας σάς φέρνει τον καθιερωμένο πρωινό καφέ στο γραφείο.

Αν το να κόψετε την καφεΐνη μαχαίρι, θεωρείτε πως θα κινήσει έντονες υποψίες, ξεκινήστε με μια δήλωση του τύπου «δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια τελευταία και σκέφτηκα να κόψω την καφεΐνη για λίγες μέρες για να δω πώς θα πάει». Αν σας φαίνεται ότι δεν είναι πειστικό το επιχείρημά σας, πάρτε έναν θερμό και ανακοινώστε πως για λόγους οικονομίας θα φέρνετε τον καφέ από το σπίτι. Κανείς δεν πρόκειται να προσέξει ότι ο θερμός αντί για καφέ έχει νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα.

Σενάριο 3: Ένας συνάδελφος/φίλος σας προσκαλεί για γεύμα σούσι για να γιορτάσει μια επιτυχία ή μια προσωπική γιορτή.

Μπορείτε να βρείτε μια ωραία δικαιολογία και να μην παραστείτε. Αν πάλι βρεθείτε εκεί με όλους τους συναδέλφους σας, διαλέξτε κάτι άλλο και πείτε την τελευταία φορά φάγατε τόσο πολύ σούσι που θα δεν θέλετε ούτε να το ξαναδείτε.

Σενάριο 4: Η παρέα σας κανονίζει να βγείτε για ποτό.

Ειδικά αν ήσασταν γερό ποτήρι, θα είναι λίγο δύσκολο να δικαιολογήσετε την ξαφνική «αποστροφή» σας για το αλκοόλ. Μια καλή λύση είναι να παραγγείλετε – θα είναι μυστικό ανάμεσα σε εσάς και τον μπάρμαν – ένα κοκτέιλ απλά χωρίς αλκοόλ, το οποίο κανείς δεν θα καταλάβει εκτός αν το δοκιμάσει! Αν σας προτείνουν να σας κεράσουν ένα δεύτερο ποτό πείτε πως απόψε είναι αρκετό το ένα ποτό ή κλείστε το μάτι στον barmanκαι πείτε «ένα ίδιο, παρακαλώ».

Σενάριο 5: Το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι επιβάλλει να πιείτε κρασί. 

Τσουγκρίστε τα ποτήρια χωρίς να συμβαίνει τίποτα, απλά βρέξτε τα χείλη σας και συνεννοηθείτε με τον σύντροφό σας να πίνει εκείνος και από το δικό σας ποτήρι.

Σενάριο 6: Το πρωτότοκο, που διανύει την προσχολική ηλικία, σας παρακαλάει να κάνετε μια δραστηριότητα ακατάλληλη για εγκύους, όπως π.χ. καρουζέλ που χειροτερεύει τη ναυτία.

Βρείτε μια δικαιολογία του τύπου «έχει πολύ κόσμο» και φροντίστε να το κρατάτε απασχολημένο στο σπίτι με βιβλία, κατασκευές ή τις αγαπημένες εκπομπές – χωρίς να ξεπερνάτε τον συνιστώμενο χρόνο έκθεσης σε οθόνες, ώστε να βρίσκετε και εσείς χρόνο για χαλάρωση. Για τις πιο έντονες δραστηριότητες ή για παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους αναθέστε την επίβλεψη του μικρού στον σύντροφό σας.

Σενάριο 7: Πρέπει να ντυθείτε για μια γιορτή και δεν σας κάνει τίποτα.

Είναι πολύ νωρίς για να αγοράσετε ρούχα εγκυμοσύνης, αλλά τα ρούχα που φορούσατε μέχρι πρότινος σας στενεύουν. Προσωρινές λύσεις υπάρχουν, όπως μια πιο μακριά μπλούζα για να κρύβει το φούσκωμα, ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά που θα τυλίξετε γύρω από την κουμπότρυπα και μετά θα περάσετε από το κουμπί του παντελονιού σας και φυσικά η αγορά ενός ή δύο ρούχων σε μεγαλύτερο νούμερο.