Κουνουπίδι: ένας ακόμα σύμμαχος στην εγκυμοσύνη

Κουνουπίδι: ένας ακόμα σύμμαχος στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι τα ευεργετικά οφέλη του λαχανικού και γιατί να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας όσο είστε έγκυος

Αν το κουνουπίδι δεν είναι από τις αγαπημένες σας διατροφικές επιλογές, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι ευεργετικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επομένως φροντίστε να το εντάξετε στη διατροφή σας σε διάφορες παραλλαγές, καθώς τα οφέλη του είναι πολλά!

Περιέχει βιταμίνη C (μια κούπα κουνουπίδι περιλαμβάνει 80-85 mgβιταμίνης C), ασβέστιο και είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, όλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Εκτός όμως από τις βιταμίνες έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας, γεγονός που το καθιστά πολύτιμο σύμμαχό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.     

  1. Συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς.
  2. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μειώνει τη χοληστερόλη για αυτό και είναι ιδανικό συνοδεύτικό σε μορφή σαλάτας με τα γεύματά σας.
  3. Είναι πλούσιο σε αντιοεξιδωτικά που ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  4. Βοηθάει στην αύξηση των κυττάρων του εμβρύου και γενικά στην ανάπτυξή του.
  5. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, καθώς περιλαμβάνει ψευδάργυρο, φώσφορο, σελήνιο, νάτριο που είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.
  6. Είναι ικανό να καταπολεμήσει την δυσκοιλιότητα, σε περίπτωση που πάσχετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Extra tips

  • Πλύντε το πολύ καλά και αφήστε τις φουντίτσες του μέσα σε ζεστό νερό για να απομακρύνετε έντομα ή άλλα ζωύφια.
  • Φροντίστε ωστόσο να το καταναλώνετε σε λογικές ποσότητες καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει καούρα και αέρια.
  • Εάν την ώρα που το βράζετε σας μυρίζει –ξέρουμε πόσο ευαίσθητη είναι η μύτη της εγκύου- ρίξτε μέσα στο νερό και μια πατάτα.
  • Φροντίστε να μην το παραβράζετε για να μην χάσετε μεγάλο μέρος των θρεπτικών του συστατικών. Εάν έχετε την δυνατότητα μαγειρέψτε το στον ατμό.

Μάθετε κι αυτό!

Επειδή καλό είναι να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά όταν είναι στην εποχή τους, μάθετε πως η εποχή του κουνουπιδιού είναι από τον Οκτώβρη έως και το Απρίλη.

Ρίξτε και μια ματιά στις πεντανόστιμες συνταγές μας με κύριο ή δευτερεύον υλικό το κουνουπίδι!

«Μπουκίτσες κουνουπιδιού»

«Μωβ κουνουπιδόσουπα»