Κοριτσάκι ή αγοράκι;

Αγόρι ή κορίτσι

Αν απογοητευτείτε όταν μάθετε το φύλο του μωρού σας, μην ανησυχείτε! Το συναίσθημα θα κρατήσει λίγο και θα εξαφανιστεί μόλις το κρατήσετε στην αγκαλιά σας.

Όταν σας ρωτούν αν προτιμάτε κοριτσάκι ή αγοράκι το σύνηθες είναι να απαντάτε ότι θέλετε ένα υγιές μωρό ακόμα και αν βαθιά μέσα σας επιθυμείτε συγκεκριμένο φύλο για το παιδάκι σας. Μα όταν φτάνει η στιγμή που μαθαίνετε το φύλο του μικρού σας στον υπέρηχο και σας πιάνει μια μικρή απογοήτευση η προτίμησή σας δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί/ Μην ανησυχείτε! Αφενός το συναίσθημα αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, αφετέρου υπάρχουν τρόποι για να το διαχειριστείτε. Δείτε μερικούς!


  • Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε είναι απλά να αναγνωρίσετε την απογοήτευσή σας και να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Ίσως ακούγεται άσχημο να λέτε στον εαυτό σας «ήθελα αγόρι» ή «ήθελα κορίτσι», ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να αγαπάτε το μικρό σας ανεξάρτητα από το φύλο του. Ωστόσο αν δεν είστε ενθουσιασμένη από την αρχή, μην νιώθετε ενοχές ή ότι δεν θα είστε καλή μητέρα. Δεν υπάρχουν καλά ή κακά συναισθήματα. Το ζήτημα είναι τα αποδεχτείτε, να τα εξωτερικεύσετε και να τα συζητήσετε με τον σύντροφό σας και τους φίλους σας.
  • Αγοράκι και κοριτσάκιΑναρωτηθείτε γιατί αισθάνεστε κατά αυτόν τον τρόπο. Θέλετε κοριτσάκι γιατί τα αδέρφια σας είναι αγόρια; Ονειρεύεστε να περνάτε τα Σαββατοκύριακα στα μαγαζιά ή φτιάχνοντας χειροτεχνίες με την κορούλα σας; Σκεφτείτε, όμως, ότι ενδέχεται το κοριτσάκι σας να προτιμά να παίζει έξω ομαδικά παιχνίδια και να μην ενδιαφέρεται καθόλου για «κοριτσίστικα» θέματα, σύμφωνα με τα στερεότυπα του φύλου. Από την άλλη υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνετε αγοράκι που να έχει ταλέντο στη ζωγραφική που να μην ενδιαφέρεται καθόλου για παράδειγμα για το ποδόσφαιρο. Αν αποκτήσετε ένα μωράκι με το φύλο που επιθυμείτε δεν είναι απαραίτητο ότι το μικρό σας θα έχει τα ενδιαφέροντα ή τα χαρακτηριστικά που εσείς θεωρείτε ότι πρέπει να έχει σύμφωνα με το φύλο του. Καμιά φορά η απογοήτευση που νιώθετε μπορεί να προέρχεται από τον φόβο ότι δεν θα καταφέρετε να διαπαιδαγωγήσετε στο παιδί σας σύμφωνα με το φύλο του, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα τα μάθετε όλα στην πορεία. Αν ανησυχείτε πολύ, μπορείτε να συζητήσετε με φίλους και συγγενείς που έχουν αγοράκια ή κοριτσάκια, ανάλογα με το φύλο του μωρού σας, έτσι ώστε να πάρετε μια γεύση για όσα θα έρθουν.
  • Εμπιστευτείτε την ικανότητά σας να αγαπάτε. Αποδεχτείτε ότι τα αρνητικά συναισθήματα που έχετε δεν θα κρατήσουν για πολύ. Όσο είστε έγκυος το μόνο που γνωρίζετε για το μωρό σας είναι το φύλο του, ενώ έχετε και μια εικόνα μέσα από την οθόνη του υπέρηχου. Μόλις όμως το κρατήσετε στην αγκαλιά σας, μόλις αντικρίσετε το προσωπάκι του και αρχίζετε να γνωρίζετε αυτό το πλασματάκι, η απογοήτευση για το φύλο του θα εξαφανιστεί. Θα αγαπήσετε το μωρό σας, είτε είναι αγοράκι ή κοριτσάκι από την πρώτη στιγμή.