Θέλω ή δεν θέλω να ξέρω το φύλο του μωρού;

Θέλω ή δεν θέλω να ξέρω το φύλο του μωρού;

Πόσο μπορείτε να περιμένετε για να μάθετε αν είναι κοριτσάκι ή αγοράκι;

Προτιμάτε να περιμένετε την ημέρα του τοκετού για να αποκαλυφθεί το φύλο του μωρού σας ή ανυπομονείτε να το μάθετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Η χρονική στιγμή της αποκάλυψης του φύλου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση ή καλύτερα υπόθεση του ζευγαριού – αν και οι δύο έχουν την ίδια άποψη.

Πώς θα ξέρετε αν το να μάθετε το φύλο του ή όχι είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς; Εξαρτάται από την υπομονή σας, από την αγάπη σας στις εκπλήξεις ή από το πόση σημασία έχει για εσάς να μάθετε αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι για να οργανώσετε το δωμάτιο του ή να φανταστείτε το μέλλον του. Φυσικά αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάξετε γνώμη, επειδή ίσως δεν μπορείτε να περιμένετε άλλο, τότε εννοείται πως δεν χάθηκε και ο κόσμος! 

Αναμένοντας. Πώς θα είναι η καθημερινότητα της εγκυμοσύνης σας αν δεν γνωρίζετε το φύλο του παιδιού σας; Φανταστείτε να περνάτε ώρες ολόκληρες τα βράδια με τον σύντροφό σας και να φτιάχνετε διπλά σενάρια για τη ζωή σας, ένα με τον γιο σας και ένα άλλο με την κορούλα σας. Μπορεί ακόμα να αποφασίσετε πως η αποκάλυψη του φύλου είναι μέρος της εμπειρίας που ακούει στο όνομα εγκυμοσύνη, άρα δικαιωματικά πρέπει να λάβει χώρα την ημέρα του τοκετού. Άλλοι λόγοι που ενδέχεται να σας οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση είναι για να επιμηκύνετε τη γλυκιά αγωνία της προσμονής, τόσο για εσάς όσο και για τους φίλους σας, γιατί δεν θεωρείτε σημαντικό να γνωρίζετε από τόσο νωρίς αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι.

Γνωρίζοντας. Το να μάθετε από νωρίς το φύλο του μωρού σας δεν ικανοποιεί απλά την περιέργειά σας, αλλά αλλάζει τα δεδομένα στην προετοιμασία για τη ζωή μετά τον τοκετό. Το αν είναι κορίτσι ή αγόρι πιθανόν να σας διευκολύνει στην επιλογή της κούνιας του, των ρούχων του ή της διακόσμησης του δωματίου του. Πέρα από τα οργανωτικά όμως, πιθανόν να σας βοηθήσει και στην επικοινωνία με το έμβρυο. Το να γνωρίζετε το φύλο του μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε πιο εύκολα μαζί του ή να καλλιεργήσετε μια σχέση πριν τον τοκετό ανάμεσα στο έμβρυο ή στο πρωτότοκό σας προετοιμάζοντάς το, ανάλογα με το αν είναι κοριτσάκι ή αγοράκι.